locked
Install error - The memory could not be read RRS feed

  • Question

  • After installing drivers and getting the drive recognized I click Install and I get an Error.

    WPSHELL.exe - Application error

    The instruction at 0xfbe54494 Referenced Memory at 0x000adc5f

    the Memory could not be read.

    Click on OK to terminate the program

    Saturday, May 1, 2010 4:38 AM

Answers

  • I had already tested memory = all good

    I have decided to build a new server so i will mark this as solved

    • Marked as answer by Kodi_J Sunday, May 2, 2010 3:57 AM
    Sunday, May 2, 2010 3:56 AM

All replies

  • Are you asking a question about the recently released beta of Windows Home Server V2, known as "Vail"? If so, can you give a little more detail about your problem?

    If not, go to the Microsoft Answers site; you'll find forums for all of Microsoft's desktop operating systems there.


    I'm not on the WHS team, I just post a lot. :)
    Saturday, May 1, 2010 4:57 AM
    Moderator
  • Are you asking a question about the recently released beta of Windows Home Server V2, known as "Vail"? If so, can you give a little more detail about your problem?

    If not, go to the Microsoft Answers site; you'll find forums for all of Microsoft's desktop operating systems there.


    I'm not on the WHS team, I just post a lot. :)


    Sorry but yes i am talking about Vail.

    I boot to the install CD and it does not recognize the hard drive so I install the drivers  and it is recognized and when i try to continue by hitting the install button I get the above message.

    Motherboard = Asus P8v-se deluxe

    Cpu - Amd athlon 64 3200

    Ram - 2gig (2x1gig sticks) slots 1+3 (1+2 did not work)

    Hard drive - WD green sata 1tb

    Drive attached to a Sunix controller card

    Saturday, May 1, 2010 6:39 AM
  • Is your system drive a WD Advanced Format drive? At the top of this forum, read the Installation issues announcement; there is a known issue which may prevent Vail from installing or functioning correctly if the system drive is an advanced for amt drive.
    I'm not on the WHS team, I just post a lot. :)
    Saturday, May 1, 2010 2:57 PM
    Moderator
  • Have tried a non advanced format drive = same result
    Saturday, May 1, 2010 6:15 PM
  • Test your memory using e.g. memtest86+?
    I'm not on the WHS team, I just post a lot. :)
    Saturday, May 1, 2010 10:02 PM
    Moderator
  • I had already tested memory = all good

    I have decided to build a new server so i will mark this as solved

    • Marked as answer by Kodi_J Sunday, May 2, 2010 3:57 AM
    Sunday, May 2, 2010 3:56 AM