locked
Onecare verwijdert true image files RRS feed

 • Question

 • Gedurende optimalisatie verwijdert Onecare True Image files. I heb op drive E: een backup van van mijn C: drive in een True Image file van 17 Gigabyte. Onecare verwijdert dit file gedurende optimalisatie en zo te zien in het logboek wordt dit file aangezien als PCHealth file en daarom verwijdert. Dit heb ik een maand geleden ook al eens gemeldt en ook al telefonisch aan de helpdesk van Microsoft gemeld maar blijkbaar laat men dit sloffen (hetgeen ook wel bleek uit de reactie). Toch wil je die image files niet kwijt zijn als je hard disk crasht!
  Sunday, March 18, 2007 8:27 AM

Answers

 • Ik zie dat je in het US forum ook al een topic hebt lopen. Daar zit je wat 'dichter bij het vuur'. Hopelijk kom je daar verder.

  Web Ferret

  • Marked as answer by Carl-S Tuesday, April 21, 2009 7:47 AM
  Monday, March 19, 2007 8:38 PM

All replies

 • Hoi Simon,

  Heb je gekeken in het quarantaine gedeelte van OneCare? Wellicht dat het niet verwijderd wordt maar in quarantaine wordt geplaatst. Van hieruit kun je het bestand weer terug plaatsen.

  Web Ferret

  Sunday, March 18, 2007 12:48 PM
 • Nee, een bestand van 17Gigabyte plaats je sowieso niet zo makkelijk in quarantaine en ik denk dat Onecare alleen virussen en spyware in quaraintaine plaatst. In ieder geval ik heb het gecheckt en in quaraintaine staat het bestand niet. Maar het is zeer kwalijk gedrag van Onecare want die imagefiles heb ik juist nodig als mijn C schijf crasht.
  Monday, March 19, 2007 8:26 AM
 • Hoi Simon, je hebt niet toevallig ook vlak erna een restore van een herstelpunt gedaan? Ik vraag dit omdat gebleken is dat OneCare ook soms Outlook bestanden verwijderde wanneer er een besmette mail in werdt aangetroffen. Wat later bleek (want dit was natuurlijk te gek voor woorden) is dat men in paniek teruggreep op een herstelpunt van XP. Daarna verdween het Outlook bestand uit de quarantaine zone van OneCare.

  Door een 'undo' te doen van het teruggaan naar het herstelpunt kwam het bestand ineens wél weer voor in het quarantaine zone en kon het teruggezet worden.

  Mocht dit niet helpen dan aadviseer ik je om dit te melden bij de supportafdeling van Micorosoft. Deze is hier te vinden: http://onecare.live.com/standard/nl-nl/support/supportoptions.htm

  Web Ferret

  Monday, March 19, 2007 11:25 AM
 • Nee heb ik niet gedaan. Het probleem doet zich alleen voor als je 2 harde schrijven in je PC hebt en de 2e gebruikt als backupmedium voor de True Image files. In het logboek staat dat hij ze aanziet voor PCHealth files. Bij mijn laptop gebruik ik een externe harde schijf en daar doet zich het probleem niet voor (ook niet als de externe harde schijf aanstaat tijdens optimalisatie). Wellicht omdat dan de verbinding via een USB kabel is.

  Overigens heb ik dit al eens gemeld bij de helpdesk maar die kwamen met het 'slimme' antwoord dat Onecare en True image niks met elkaar te maken hebben. Tja ... Het probleem met *pst files dat je noemt is al opgelost heb ik gelezen en kan zich niet meer voordoen als je de laatste update van Onecare gebruikt. Gelukkig hebben ze daar niet gedacht dat Onecare en Outlook niks met elkaar te maken hebben.

  Monday, March 19, 2007 1:08 PM
 • Ik zie dat je in het US forum ook al een topic hebt lopen. Daar zit je wat 'dichter bij het vuur'. Hopelijk kom je daar verder.

  Web Ferret

  • Marked as answer by Carl-S Tuesday, April 21, 2009 7:47 AM
  Monday, March 19, 2007 8:38 PM