none
MEssage windows version not genuine when not connected to network RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I have a genuine windows version. But when I disconnect from my LAN it shows the sign that my version of windows is not genuine and when I connect back to my LAN the message goes away.

    What can be the problem...I have spoken to my network admins and they cant work it out and they say the would have to re-install windows...but than it will cost me lot of time.

    Any suggestions.

    Friday, February 2, 2007 3:56 PM

Answers

  • Mike:

     

    I would suggest updating to a newer version of WGA Notifications. It looks like you're having cryptographic issues that are common to remote profiles.

    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=69498 is the link you can use the download the latest version.

    Also, your copy of Office Frontpage 2003 is non-genuine. I would suggest going to www.microsoft.com/genuine and clicking Validate Office to find out next steps.

     

    Thanks!

    -phil

    Monday, February 5, 2007 8:02 PM
  • Mike:

     

    The latest version is linked in my previous post :). Automatic Updates has not re-released our latest version yet.

     

    Thanks for uninstalling Front-page! I'm sure the owning corporation will appreciate not being charged for an extra usage under their license agreement :) (seriously!)

     

    Thanks,

    -phil

    Wednesday, February 7, 2007 1:30 AM
  • Phil,

    That seems to have sorted it. Thanks for your assitance.

    Mike

    Wednesday, February 7, 2007 11:11 PM

All replies

  • I have a similar problem. If I start my laptop with the network disconected I get the NOT GENUINE message. When I re-connect to the network all is OK. This is VERY annoying as I use a wireless network so get this quite frequently as I am sometimes out of range when using my laptop. I have done much googling and searching of MS knowledgebase but cannot find a solutionto this. I hoped someone can help.

    Mike

    Friday, February 2, 2007 5:38 PM
  • Please post the output of this tool when the message occurs:

     

    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012

     

    -phil

    Saturday, February 3, 2007 12:08 AM
  •  

    Hi,

    I ran tool as requested, results below. I have since established this ony happens when no network connection AND logging onto a domain account. Logging onto local account does not cause the problem even when no network.

     

    Diagnostic Report (1.5.0723.1):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Cryptographic Errors Detected
    Detailed Status: N/A
    Windows Product Key: *****-*****-VW3P7-YHQQ6-C7RYM
    Windows Product Key Hash: ZcgwvstIxQC+DhtQDO8/GmF+gus=
    Windows Product ID: 76487-OEM-2211906-00100
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 5.1.2600.2.00010100.2.0.pro
    ID: f4108c23-403a-457f-a8d7-0e2b03da9f48
    Is Admin: Yes
    AutoDial:
    Registry: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.5.716.0
    Signed By: N/A, hr = 0x80096001
    Product Name: N/A
    Architecture: N/A
    Build lab: N/A
    TTS Error: N/A
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: 5
    File Exists: Yes
    Version: 1.5.540.0
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80096001
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80096001

    OGA Data-->
    Office Status: 114 Blocked VLK 2
    OGA Version: Failed to retrieve file version. - 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: FCEE394C-3175-80070002

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->
    File Mismatch: c:\windows\system32\winlogon.exe
    File Mismatch: c:\windows\system32\licdll.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\dpcdll.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\ntoskrnl.exe
    File Mismatch: c:\windows\system32\ntdll.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\kernel32.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\crypt32.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\advapi32.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\setupapi.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\pidgen.dll
    File Mismatch: c:\windows\system32\oembios.bin
    File Mismatch: c:\windows\system32\oembios.dat
    File Mismatch: c:\windows\system32\oembios.sig
    File Mismatch: c:\windows\system32\syssetup.dll

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>f4108c23-403a-457f-a8d7-0e2b03da9f48</UGUID><Version>1.5.0723.1</Version><OS>5.1.2600.2.00010100.2.0.pro</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-C7RYM</PKey><PID>76487-OEM-2211906-00100</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-1278848573-620149409-494899138</SID><SYSTEM><Manufacturer>Acer, inc.</Manufacturer><Model>TravelMate 2310 </Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Acer   </Manufacturer><Version>3A08</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="31"/><Date>20050419000000.000000+000</Date><SLPBIOS>AcerSystem ,AcerSystem </SLPBIOS></BIOS><HWID>CAF33307018400E2</HWID><UserLCID>0809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>GMT Standard Time(GMT+00:00)</TimeZone><iJoin>1</iJoin><SBID><stat>2</stat><msppid></msppid><name>Acer Inc.</name><model>AcerSystem</model></SBID><OEM/></MachineData>   <Software><Office><Result>114</Result><Products><Product GUID="{90110409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>114</LegitResult><Name>Microsoft Office Professional Edition 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>59D1605114E3500</Val><Hash>vfZmaSmFPIYrLWTcZSZErUQg+Fo=</Hash><Pid>73931-640-0000106-57932</Pid><PidType>14</PidType></Product><Product GUID="{90170409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>114</LegitResult><Name>Microsoft Office FrontPage 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>5EA9C3672EB0500</Val><Hash>GZD+9sfb5ecL3RxyV4F75a86u2M=</Hash><Pid>72079-640-0000106-55948</Pid><PidType>14</PidType></Product></Products></Office></Software></GenuineResults> 

     

     

    Saturday, February 3, 2007 8:19 PM
  • Mike:

     

    I would suggest updating to a newer version of WGA Notifications. It looks like you're having cryptographic issues that are common to remote profiles.

    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=69498 is the link you can use the download the latest version.

    Also, your copy of Office Frontpage 2003 is non-genuine. I would suggest going to www.microsoft.com/genuine and clicking Validate Office to find out next steps.

     

    Thanks!

    -phil

    Monday, February 5, 2007 8:02 PM
  • Phil,

    Where do I get lastest version of wga? I keep my PC fully up to date using automatic updates, shouldn't I therefore have the latest version?

    I have uninstalled frontpage since I don't use it. Didn't even know it was there!

    Thanks

    Mike

    Tuesday, February 6, 2007 11:44 PM
  • Mike:

     

    The latest version is linked in my previous post :). Automatic Updates has not re-released our latest version yet.

     

    Thanks for uninstalling Front-page! I'm sure the owning corporation will appreciate not being charged for an extra usage under their license agreement :) (seriously!)

     

    Thanks,

    -phil

    Wednesday, February 7, 2007 1:30 AM
  • Phil,

    That seems to have sorted it. Thanks for your assitance.

    Mike

    Wednesday, February 7, 2007 11:11 PM