locked
Communication setup between SORA and commercial 11b card still fails RRS feed

  • Question

  • I have read all the related discussions in forum and tried the suggestions. But the communication setup between 
    SORA and commercial 11b card still fails.
    Here is what I did.
    1. Connection between SORA peers.
    "Microsoft SDR Ethernet Adatper" is installed correctly and works well. Because I had two SORA peers and did two 
    experiments.
    Configuration:
    SORA A: IP address and subnet mask is: 192.168.0.111, 255.255.255.0
    SORA B: IP address and subnet mask is: 192.168.0.222, 255.255.255.0
    experiment (1) A Rx, B Tx  The antennas if 0.5m away. 
      A: dot11config --rxpa 0x0  dot11config --rxgain 0x1500  iperf -s -i 1 -u
    B: dot11config --rxpa 0x0 dot11config --rxgain 0x1500 dot11config -T 0x1500 dot11config -r 1000
    iperf -c 192.168.0.255 -i 1 -t 1000 -l 1000 -u -b 10m
    Then the connection is successful.  Packet loss ratio is nearly 0%.
    experiment (2)A Tx, B Rx
    B: dot11config --rxpa 0x0  dot11config --rxgain 0x1500  iperf -s -i 1 -u
    A: dot11config --rxpa 0x0 dot11config --rxgain 0x1500 dot11config -T 0x1500 dot11config -r 1000
    iperf -c 192.168.0.255 -i 1 -t 1000 -l 1000 -u -b 10m
    Then the connection is successful.  Packet loss ratio is nearly 0%.
    2. Connection between commercial 11b card and SORA peer:  
    The antenna is 0.5m away from LT.
    The operating system is WIN7. Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN is Used.
    I set up an ad hoc netword. SSID = "sdr",  IP address and subnet mask is: 192.168.0.122, 255.255.255.0
    experiment(1): My laptop Tx, A Rx.
    LT:iperf -c 192.168.0.255 -i 1 -t 1000 -l 1000 -u -b 10m
    A:dot11config --rxpa 0xXXXX  dot11config --rxgain 0xXXXX  iperf -s -i 1 -u
    No matter how I change the rxgain and txgain,there is no coonnection.The BSSID of SORA is the same as ad 
    hoc network.(I manually set the BSSID of SORA according to the methods mentioned in SORA manual, but it's not 
    necessary,right?)
    a: I have tried rxpa 0x0,0x1000,0x2000,0x3000, rxgain 500-3000. 
    Sometimes the dbgView showed: [RX][Warning] BB11BRx fail:80050103: means SFD not found, why?
    There is nothing else related to RX showed in dbgView.
    b: dot11config -d:  I use Oscilloscope to see the dumped file. Usually it's nothing but noise.
    Sometimes there are signals after barker despreading.
    experiment(2): I use dut/HWtest instead of SoftWIFI. The result is the same.
    experiment(3): I use two laptops to set up the connection. 
    LT1: for association.(ip:192.168.0.133)
    LT2: Rx      SORA A: Tx.     
    It failed.
     
    What should I do now?
    3.Here are some other questions.
    a.Even if the connection between SORA A and B is successful, I can not do ping. Why?
    b.I think there is something wrong with "dot11config -i". No matter how I change the rxgain and txgain, the 
    information showed never changes. 
    Thursday, April 21, 2011 6:27 AM

All replies