none
Can connect with ip address but not with server name RRS feed

  • Question

  • Just set up my ex470 for the first time. I have a di-604 connected to a cable modem (suddenlink internet). The ex470 set-up fine and then as soon as the setup process got to the install connector software, it would not find the server. I am able to connect through RDC to the actual ip address on my network (192.168.0.104), but not the actual server name blac***-***. It won't find the server and the connector says it is not online. However, in the RDC console, the server is happily functioning, connected to the internet, updating and running happily. Any ideas how to get my computers on my network to see and work with the WHS?
    Tuesday, November 24, 2009 2:18 PM

All replies

  • What happens when you try to ping your server by name from one of the other PCs on your network? How about by IP address? Can you run the command ipconfig /all on one of your home computers, and your server, and post the results?
    I'm not on the WHS team, I just post a lot. :)
    Tuesday, November 24, 2009 2:36 PM
    Moderator
  • Ken,

    I'm at work now. I will try the ipconfig /all command when I get home.

    I did try the ping servername and the request just times out.
    When I ping the ip address, it works fine.

    I'll post my complete network settings as soon as I get home. Thanks for your help.
    Todd
    Tuesday, November 24, 2009 3:42 PM
  • Here are the ipconfig all results: My wife did this and sent it to me, so I wasn't able to check that everything was powered on. I left it all on this morning. 

    C:\Users\todd>ipconfig /all

     

    Windows IP Configuration

     

       Host Name . . . . . . . . . . . . : Todd-PC

       Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

       Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast

       IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

       WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

       DNS Suffix Search List. . . . . . : blackhurst

     

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

     

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

       Connection-specific DNS Suffix  . :

       Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 4321AG 802.11a/b/g/draft-n Wi-Fi

     Adapter

       Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-00-04-B5-C5

       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

     

    Ethernet adapter Local Area Connection:

     

       Connection-specific DNS Suffix  . : blackhurst

       Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet

       Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-68-35-22-16

       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fd72:466b:b80e:b6ad%9(Preferred)

       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.105(Preferred)

       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

       Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, November 23, 2009 6:47:07 PM

       Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, December 01, 2009 7:26:36 AM

       Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

       DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

       DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234888808

       DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-0F-91-22-C3-00-1E-68-35-22-16

     

       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

     

    Tunnel adapter Local Area Connection*:

     

       Connection-specific DNS Suffix  . : blackhurst

       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter

       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

       Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.0.105%17(Preferred)

       Default Gateway . . . . . . . . . :

       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

     

    Tunnel adapter Local Area Connection* 2:

     

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

       Connection-specific DNS Suffix  . :

       Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

       Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01

       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

     

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

     

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

       Connection-specific DNS Suffix  . :

       Description . . . . . . . . . . . : isatap.{10C6A3EE-FED7-4C0A-A4DA-B8FEE5EB6

    810}

       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

     

    Tunnel adapter Local Area Connection* 13:

     

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

       Connection-specific DNS Suffix  . :

       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3

       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tuesday, November 24, 2009 3:55 PM
  • You said the ping times out. Does it try to ping to the same IP address as the one you know for the home server?
    Eventually take a look on the FAQ How to Troubleshoot Network Connection Problems with Windows Home Server and check, if you see something obvious (besides trying the workaround with the hosts file).
    Best greetings from Germany
    Olaf
    Tuesday, November 24, 2009 8:01 PM
    Moderator
  • I added a host file on my computers with the ip address of the server and now it all works. However, the WHS has lost the ability to connect to the internet. ???
    Wednesday, November 25, 2009 1:16 AM
  • Can you post ipconfig /all output from your server?
    Usually the "no Internet connection" issue happens, if you have set the IP address manually, but forgot to add a Default Gateway or a DNS server entry (or have a typo there).
    Best greetings from Germany
    Olaf
    Wednesday, November 25, 2009 8:44 AM
    Moderator