locked
cost values were not getting updated properly in CRM 4.0 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I had an issue.

    There are two fields called Total costs(local currency) & Total costs(Base currency) on an entity.

    There is a plugin code where it calculates the above two fields depending up cost values it received in the web service.

    As per log files, it has calculated both fields, but in CRM textbox filed, only Total costs(Base currency) was updated.

    As per code, initially it is trying to add the cost value to the field and in the next step it is writing log.

    Could someone help me out what could be the possibility for this?

    Thursday, January 2, 2014 2:50 PM

All replies

  • Hi,

    I would only update Total cost(local currency) since the base currency field is automatically calculated by the system depending on the exchange rate set in the system.

    Regards


    Rickard Norström Developer CRM-Konsulterna
    http://www.crmkonsulterna.se
    Swedish Dynamics CRM Forum: http://www.crmforum.se
    My Blog: http://rickardnorstrom.blogspot.se

    Thursday, January 2, 2014 3:29 PM
  • Hi,

    Thanks for your response.

    But here both fields(Base cost & actual cost) should be updated. This was happened only for one record. All the remaining records were updated as expected.

    There are no errors in the logs even. So I am unable to figure out the exact cause.

    Could you please tell me the possibility of this occurrence.


    Friday, January 3, 2014 8:38 AM
  • Hi,

    If this only happens for one record, there's nothing wrong with the code and probably not the system either. It's pretty much impossible to say anything about the cause if this is only happening on one record and no errors are thrown. One thing you can try is to log extensively in the plugin code or if it's possible to step debug. The step debugging is probably not an option if this is a production machine.

    Does this happen every time with this record? What is the cause that you want to update both the "normal" field and the "base" field instead of letting the system hadle the base field as it is intended to?

    Regards


    Rickard Norström Developer CRM-Konsulterna
    http://www.crmkonsulterna.se
    Swedish Dynamics CRM Forum: http://www.crmforum.se
    My Blog: http://rickardnorstrom.blogspot.se

    Friday, January 3, 2014 8:59 AM
  • Hi,

    It was not happening every time. But from the last 6 months, this is the second time I have observed this kind of issue. That too, both were different records.

    So, I wanted to find out the root cause for this.

    When user enters cost values & submits claim, then the system will calculate total costs and those cost values will be displayed in the respective fields.

    As per logs, I could see the cost values were calculated but only base cost value was updated in the field.

    Thanks

    Friday, January 3, 2014 9:20 AM
  • Hi,

    It was not happening every time. But from the last 6 months, this is the second time I have observed this kind of issue. That too, both were different records.

    So, I wanted to find out the root cause for this.

    When user enters cost values & submits claim, then the system will calculate total costs and those cost values will be displayed in the respective fields.

    As per logs, I could see the cost values were calculated but only base cost value was updated in the field.

    Thanks

    Hi,

    Can some one please tell me the possible reason for the above?

    Thanks

    Friday, January 3, 2014 11:13 AM