locked
Windows Vista product key invalid after virus RRS feed

  • Question

  • Hello I've had some major problems recently where I had a Vundo virus variant and had my system attacked.  I bellieve the infection has been cleaned, however, Windows Vista now comes up as not genuine/not activated.  I've tried entering the key and I get an error that it's already in use.  I tried to authorize over the phone with no luck.  I've tried some tricks I saw in these forums and also have come up blank, please help!

    Diagnostic Report (1.9.0011.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Validation Code: 50

    Cached Validation Code: 0xc004c4a8
    Windows Product Key: *****-*****-*****-*****-46W9B
    Windows Product Key Hash: y8uVNtvzpCZ2z/nTwOgGg2iKMKY=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7318135-94218
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003
    ID: {0CE9BFCB-57EA-4F55-AC60-52BB23715BE3}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.9.9.1
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6002.lh_sp2rtm.090410-1830
    TTS Error: T:20090829202218041-
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: 6.0.6002.16398

    WGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 77F760FE-153-80070002_7E90FEE8-175-80070002_77F760FE-153-80070002_7E90FEE8-175-80070002_025D1FF3-364-80041013_025D1FF3-229-80041013_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{0CE9BFCB-57EA-4F55-AC60-52BB23715BE3}</UGUID><Version>1.9.0011.0</Version><OS>6.0.6002.2.00010300.2.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-BBBBB</PKey><PID>89578-OEM-7318135-94218</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-2721436849-3545696861-4253450523</SID><SYSTEM><Manufacturer>Acer</Manufacturer><Model>Aspire E380</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version>R01-A2</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="3"/><Date>20060914000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>9BD13307018400F8</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>2</stat><msppid></msppid><name>Acer Incorporated</name><model></model></SBID><OEM/><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 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

    Licensing Data-->
    Software licensing service version: 6.0.6002.18005
    Name: Windows(TM) Vista, HomePremium edition
    Description: Windows Operating System - Vista, OEM_COA_NSLP channel
    Activation ID: f3acdd3c-119a-4932-a3d7-0b6f33a1dca9
    Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
    Extended PID: 89578-00146-181-394218-02-1033-6002.0000-2432009
    Installation ID: 020191228584232270151994249560177483261253501043401304
    Processor Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=43473
    Machine Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=43474
    Use License URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=43476
    Product Key Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=43475
    Partial Product Key: 46W9B
    License Status: Unlicensed

    HWID Data-->
    HWID Hash Current: NgAAAAIAAwABAAEAAgABAAAAAgABAAEAJJQG0fKAQ29eRmoqkgASAVR9je/y9OZEQPWsVo62

    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes, but no SLIC table
    Windows marker version: N/A
    OEMID and OEMTableID Consistent: N/A
    BIOS Information:
      ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
      APIC   Nvidia  AWRDACPI
      FACP   Nvidia  AWRDACPI
      HPET   Nvidia  AWRDACPI
      SSDT   PTLTD   POWERNOW
      MCFG   Nvidia  AWRDACPI

     

    Tuesday, September 1, 2009 1:24 AM

Answers

  • Hello ajs1974,

    The 'Already in use' error is Vista's way of telling you that you need to Activate by phone (I know, the message is not very user friendly or informative...I've been pushing to have it changed).  

      However, in your situation, you will need to talk to a Live Activation Rep.  When you first call, you will get a Automatic Phone Prompt.  Either select the option to talk to a Live Activation Rep, or if there is no option, don't type anything and that should force the Phone Prompt to transfer you to the Rep.

    Hope that helps,
    Darin MS
    • Marked as answer by Darin Smith MS Tuesday, September 1, 2009 6:45 PM
    Tuesday, September 1, 2009 6:45 PM

All replies

  • Hello ajs1974,

    The 'Already in use' error is Vista's way of telling you that you need to Activate by phone (I know, the message is not very user friendly or informative...I've been pushing to have it changed).  

      However, in your situation, you will need to talk to a Live Activation Rep.  When you first call, you will get a Automatic Phone Prompt.  Either select the option to talk to a Live Activation Rep, or if there is no option, don't type anything and that should force the Phone Prompt to transfer you to the Rep.

    Hope that helps,
    Darin MS
    • Marked as answer by Darin Smith MS Tuesday, September 1, 2009 6:45 PM
    Tuesday, September 1, 2009 6:45 PM
  • Thanks for replying Darin, however I did try that and was unsuccessful.  The codes the live rep gave me didn't work, and he transferred me to Customer Service who couldn't help either. 

    I tried activating online, by phone, via rep, all with no dice.  I got a message saying activation was unsuccessful each time.
    Tuesday, September 1, 2009 8:33 PM
  • Hi ajs1974,

      Unfortunatly, as far as Product Activation is concerned, my goal is to get the Activation process to start (either over the internet or by phone) after that, it's out of my area of knowledge.   I recommend Activating by Phone again and follow that process.  Your Product Key does appear to be Genuine (although I can't be sure since you covered up more of the number then nessacary and I can't get a clean match in my tool) so once you get to Customer Service, they need to get you to a Activation Support person to get Vista to accept it.

      The only other suggestion I can make is that your Vista may be damaged in such a way that the Activation Proccess is not working correctly, if it can't be repaired, you may need to reinstall Vista.  I don't like offering that option, but I have no others to give.

    Sorry I couldn't be more help,
    Darin MS
    Thursday, September 3, 2009 7:06 PM
  • Hey

    I have the same problem. i recently scanned my pc for viruses and found some in my system32 File...
    So i formated my PC and when I try to Activate my Windows Vista Business OEM it says :" The Product key you typed in is already in use". This is the first time this has happend to me and i have installed my Windows Vista Business OEM a fair amount of times

    HELP!?!?!?!

    Sorry I dont know how to get the Diagnostic Report.
    Saturday, September 5, 2009 9:45 AM
  • Never mind got is working ... Activated by Phone takes a while but it works :D
    Saturday, September 5, 2009 8:04 PM