locked
WHS 2011 Install Failure RRS feed

  • General discussion

  • Hi,

    I'm attempting to install WHS 2011 on a new PC with a RAID volume but it keeps failing with the "an error has occured with the install please restart" message on Expanding Windows files... I have tested with completely different RAM so not a memory issue. I'm suspecting RAID issues but I'm keen to use my motherboard's RAID rather than software RAID by Microsoft. If anyone can diagnose my logs any further I'd really appreciate it.

    On a separate occasion it has also blue-screened once during an install attempt with a 0x00000024 error.

    Anyway, the usual place of failure during "Expanding Windows files..." gives me this log dump:

     

     

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] INFO: Beginning execution from folder: X:\sources 

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] Failed to wait for PnP devices some drives and devices may not be visibile

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] WARNING: No Configuration file found

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] INFO: Setup Running in UI mode

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] starting the ui mode

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] Initializing common controls

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] Done initializing common controls

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] Displaying the wizard

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] Loading the logo for home server

    [6/5/2011 11:08:42 AM  2d4] Setting the logo for home server

    [6/5/2011 11:08:54 AM  2d4] Populating the disk listview

    [6/5/2011 11:08:54 AM  324] INFO: Ennumerating valid values for configuration setting InstallDisk for UI

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324] Disk c21e5c33-7dde-48e1-a842-3261089e4428

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Name: \\?\PhysicalDrive0

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Friendly Name: 

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Device path: \\?\usbstor#disk&ven_verbatim&prod_store_n_go&rev_5.00#07970f0894070ab0&0#{53f56307-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Adaptor: STORE N GO

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Status: ONLINE

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Health: HEALTHY

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Device type: DISK

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Media type: 0x0000000b

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Size: 4005560320

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Bytes per sector: 512

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Sectors per track: 63

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Tracks per cylinder: 255

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Flags: 0x00001000

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Bus type: VDSBusTypeUsb

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Partition style: MBR

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Signature: 0x13d73b37

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Extent 0 type 0x00007fff size 32256 offset 0

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Extent 1 type 0x00007fff size 4096512 offset 32256

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Extent 2 type 0x00000002 size 4001431552 offset 4128768

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]     Pack (null) status 0x00000001 flags 0x00000000

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324]         [Online]

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324] WARNING: No disks found

    [TRACE] UpdateSystemDriveIdx : Exited (0x80004005)

    [6/5/2011 11:08:59 AM  324] WARNING: Unable to find a boot disk might require additional drivers

    [6/5/2011 11:08:59 AM  2d4] No boot disk found. Loading error string

    [6/5/2011 11:08:59 AM  2d4] Getting static control to display the string.

    [6/5/2011 11:08:59 AM  2d4] Displaying the boot disk status message

    [6/5/2011 11:09:08 AM  2d4] INFO: Found applicable driver C:\RAID\AMD\Driver\Disk\RAID\Win7\x64\ahcix64s.inf (Class=SCSIAdapter)

    [6/5/2011 11:09:08 AM  2d4] INFO: Atempting to load driver X:\windows\INF\oem0.inf

    [6/5/2011 11:09:28 AM  2d4] WARNING: Timed out waiting for devices

    [6/5/2011 11:09:28 AM  2d4] INFO: Setting chosen value for configuration setting Drivers from UI

    [6/5/2011 11:09:28 AM  2d4] Deleting items from the list view

    [6/5/2011 11:09:28 AM  2d4] Attempting to populate the list view with disks after user clicked the Load drivers button

    [6/5/2011 11:09:28 AM  2d4] Populating the disk listview

    [6/5/2011 11:09:28 AM   e0] INFO: Ennumerating valid values for configuration setting InstallDisk for UI

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0] Disk 7f4cd8b5-f67b-43e6-a3be-8d6851ddf0ca

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Name: \\?\PhysicalDrive0

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Friendly Name: 

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Device path: \\?\usbstor#disk&ven_verbatim&prod_store_n_go&rev_5.00#07970f0894070ab0&0#{53f56307-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Adaptor: STORE N GO

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Status: ONLINE

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Health: HEALTHY

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Device type: DISK

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Media type: 0x0000000b

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Size: 4005560320

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Bytes per sector: 512

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Sectors per track: 63

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Tracks per cylinder: 255

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Flags: 0x00001000

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Bus type: VDSBusTypeUsb

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Partition style: MBR

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Signature: 0x13d73b37

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 0 type 0x00007fff size 32256 offset 0

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 1 type 0x00007fff size 4096512 offset 32256

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 2 type 0x00000002 size 4001431552 offset 4128768

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Pack (null) status 0x00000001 flags 0x00000000

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]         [Online]

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0] Disk 471fa754-8de4-417d-bc07-158ab1aa0981

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Name: \\?\PhysicalDrive1

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Friendly Name: AMD 1X2 Mirror/RAID1 SCSI Disk Device

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Address: Port2Path0Target0Lun0

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Device path: \\?\scsi#disk&ven_amd&prod_1x2_mirror#raid1#4&477d5f8&0&000000#{53f56307-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Adaptor: AMD AHCI Compatible RAID Controller

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Status: ONLINE

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Health: HEALTHY

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Device type: DISK

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Media type: 0x0000000c

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Size: 1999999991808

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Bytes per sector: 512

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Sectors per track: 63

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Tracks per cylinder: 255

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Flags: 0x00005000

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Bus type: VDSBusTypeRAID

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Partition style: MBR

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Signature: 0xb5897fbc

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 0 type 0x00007fff size 32256 offset 0

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 1 type 0x00000001 size 1016320 offset 32256

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 2 type 0x00000002 size 104857600 offset 1048576

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 3 type 0x00000002 size 64424509440 offset 105906176

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 4 type 0x00000002 size 1935467872256 offset 64530415616

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Extent 5 type 0x00000001 size 655360 offset 1999998287872

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]     Pack (null) status 0x00000001 flags 0x00000000

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0]         [Online]

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0] INFO: BIOS requested boot disk is \Device\Harddisk1\Partition0

    [6/5/2011 11:09:29 AM   e0] INFO: Adding the specified system disk \\?\PhysicalDrive1 to the top of the drive list

    [6/5/2011 11:09:29 AM  2d4] Boot disk found. Loading default string

    [6/5/2011 11:09:29 AM  2d4] Getting static control to display the string.

    [6/5/2011 11:09:29 AM  2d4] Displaying the boot disk status message

    [6/5/2011 11:09:29 AM  2d4] User can't continue, leaving install button disabled

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Setting chosen value for configuration setting InstallDisk from UI

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] Launching Windows Setup

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Setup Collecting User Data -------------------------------------------

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for DefaultLanguage

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value AUTO

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for DefaultKeyboard

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Skipping optional configuration, no value specified

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for DefaultLocale

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Skipping optional configuration, no value specified

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for DefaultTimeZone

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Skipping optional configuration, no value specified

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for DefaultServerName

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value Server

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] WARNING: Unable to verify computer name availability due to network error 2136

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for Drivers

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Using UI specified value

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for InstallDisk

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Using UI specified value

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for SystemPartitionType

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: MBR firmware detected

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: GetFirmwareEnvironmentVariableW indicated required partition type 1 (Status: 1)

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for SystemPartitionActive

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for SystemPartitionFormat

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for MSRPartitionType

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for WindowsPartitionID

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value AUTO

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for WindowsPartitionSize

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value 61440

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Calculated pre system partition remaining space as: 1999894085632

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for WindowsPartitionExtend

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for FinalPartitionID

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Calculated post system partition remaining space as: 1935469576192

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Calculated number of requred filler partitons as: 0

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: 0 fillers were created (MBR) adjusting final partition ID accordingly

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Setting final partition ID: 3

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for FillerCreationInfo

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No filler partitions requested skipping assembly

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Creating filler partitions using XML: (null)

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for FillerModificationInfo

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No filler partitions requested skipping assembly

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Modifying filler partitions using XML: (null)

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for InstallLanguage

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Populating internal setting from existing data

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for PID

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Skipping optional configuration, no value specified

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Getting configuration for PostInstallScript

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Skipping optional configuration, no value specified

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Setup Checking System Requirements ---------------------------------

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Checking CheckReqs key in the ini file

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value 1

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: System meets minimum HDD requirements

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: System meets minimum RAM requirements

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: System meets minimum processor speed requirements

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: System meets minimum processor core requirements

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: System meets architecture requirements

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Setup Configuring System Drive ---------------------------------------

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: Checking ConfigDisk key in the ini file

    [6/5/2011 11:09:34 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value 1

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] Successfully cleaned disk \\?\PhysicalDrive1

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] INFO: Setup Launching Windows Installation ---------------------------------

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] INFO: Creating the unattend file from the template

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] INFO: Checking RunSetup key in the ini file

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value 1

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] INFO: Checking SetupCmdLn key in the ini file

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] INFO: No value supplied, using default value 

    [6/5/2011 11:09:40 AM  2d4] INFO: Launching Win7 Setup from: X:\sources\setup.exe with cmd line: setup.exe /uilanguage:en-us /unattend:X:\unattend.xml)

     


    Sunday, June 5, 2011 1:46 AM

All replies

  • I had the same error, and tried a different DVD rom and it worked.

    That aside... I had a lot of issues with installing W/raid in WHS (v1).... So this time around with WHS 2011... I decided to install on a single drive, then mirror my OS drive via RAID 1 later.... and my data drives (Via RAID 5) later.  If your motherboard uses Intel's RAID chip as mine does, you can run Intel Storage Matrix and it will setup the hardware raid after the fact.  I am sure there is a "more correct" way of doing it but since I did not have days to spend on it, and the end result was the same, I did it that way.

    Bootleg... but it worked.


    Monday, June 6, 2011 12:27 AM
  • One more reply here. It took me almost a week (on and off) to figure out the problem, but here is my ordeal so somebody else will not try it:

    - tried to install on 160gb disk (with free space shown as 149gb). No good. This is where I decided to make a bootable USB disk.

    - replaced the disk with 1GB, still exactly the same problem... Pulling of hair

    - finally, found SATA DVD ROM drive, and booted off original DVD. This time - success!

    - now, time to try back the 160gb drive. I want that for my system partition :)

    Sunday, August 14, 2011 9:29 PM