locked
What is "Could not authenticate with LiveConnect" error probably caused by? RRS feed

  • Question

  • Dear all,

        I excountered another unexpected error while using the new NNTP Server.

        I selected "Logout and Exit" from the menu. Next time when I launched the NNTP Server and clicked "Start", a "LiveAuthForm" dialogue appeared, asked for my Microsoft Account and password. I entered, and it seemed I had signed in. The "LiveAuthForm" dialogue changed like this (Displayed in my language ZH-CN. The following are translated by myself):

    >>Microsoft Account

    >>Do you allow this application to access your information?

    >>NNTPBridge_Test needs your permission to continue the following operations:

    >>Keep you signed in automatically.
    >>Access your information at anytime.

    >>You can change these application permissions from your account settings at any time.

    >>Yes or No?

        When I clicked "Yes" in this dialogue, there would be a "Could not authenticate with LiveConnect!" pop-up appeared suddenly. I could not use the NNTP Server at all.

        Any idea what is this "Could not authenticate with LiveConnect" error probably caused by? Is there any LiveConnect addon or plugin I need to reinstall?   

        Suggestions would be deeply appreciated. Thank you all.

    --
    Alexis Zhang

    Wednesday, November 20, 2013 3:13 AM

Answers

  • I submitted a bug request. Thanks!

    Ed Price, Power BI & SQL Server Customer Program Manager (Blog, Small Basic, Wiki Ninjas, Wiki)

    Answer an interesting question? Create a wiki article about it!

    • Proposed as answer by Mike Laughlin Saturday, February 1, 2014 5:17 AM
    • Marked as answer by Dave PatrickMVP Wednesday, March 5, 2014 2:08 AM
    Saturday, February 1, 2014 1:16 AM
  • Dear Ed Price,

        I have a new finding about this issue.

        I always had this problem when I was in New Zealand. But in this month I came back to China for my holiday, the problem was automatically resolved without doing anything. I can use the NNTP Bridge properly now in China.

        Therefore, I guess the issue is not caused by my laptop's setting. It is probably related to the time zone. The time difference between New Zealand and USA is larger than the time difference between China and USA. Might this reason cause the Cookies unavailable for the NNTP Bridge?

        Please have a look at this finding. I will go back to New Zealand next month and will probably encounter this problem again.

        Thank you so much.


    Alexis Zhang

    http://mvp.support.microsoft.com/profile/jie
    http://blogs.itecn.net/blogs/alexis

    |I submitted a bug request. Thanks!
    |

    Wednesday, February 12, 2014 6:46 AM

All replies

  • Anyone who can help me?
    Friday, November 22, 2013 3:57 AM
  • Alexis

    I was hoping someone with more experience would answer but...  I assume you are using the NNTP bridge (current version?).  I had the same problem with authentication and a re-install of the bridge helped in my case. 

    What OS?


    Wanikiya and Dyami--Team Zigzag

    Friday, November 22, 2013 5:18 AM
  • Alexis

    I was hoping someone with more experience would answer but...  I assume you are using the NNTP bridge (current version?).  I had the same problem with authentication and a re-install of the bridge helped in my case. 

    What OS?


    Wanikiya and Dyami--Team Zigzag


    Thanks for the reply. Yes, I am using the latest NNTP Bridge v55 on Windows XP. Did you also have the same error "Could not authenticate with LiveConnect" with no more useful information?
    Friday, November 22, 2013 8:25 AM
  • I have tried reinstalling the bridge in different installation folders. The issue always exists. Any method or tool can reset LiveConnect settings?
    Sunday, November 24, 2013 6:03 PM
  • The issue still persists. Anyone who can help?

    --
    Alexis Zhang

    http://mvp.support.microsoft.com/profile/jie
    http://blogs.itecn.net/blogs/alexis
    Thursday, November 28, 2013 3:33 AM
  • Alexis

    I have a different version of the bridge.  Can you give me the link to where you DL'ed it?

    There are 2 versions.  One for here on Technet & One for Microsoft community.


    Wanikiya and Dyami--Team Zigzag

    Thursday, November 28, 2013 3:38 AM
  • Alexis

    I have a different version of the bridge.  Can you give me the link to where you DL'ed it?

    There are 2 versions.  One for here on Technet & One for Microsoft community.


    Wanikiya and Dyami--Team Zigzag

    Thanks for your reply. I downloaded the bridge from here:
    What is the other version?
    
    Thursday, November 28, 2013 10:49 PM
  • Alexis

    I have a different version of the bridge.  Can you give me the link to where you DL'ed it?

    There are 2 versions.  One for here on Technet & One for Microsoft community.


    Wanikiya and Dyami--Team Zigzag


    Is your version of this the same program but an older version (meaning that they updated it)?

    Ed Price, Power BI & SQL Server Customer Program Manager (Blog, Small Basic, Wiki Ninjas, Wiki)

    Answer an interesting question? Create a wiki article about it!

    Tuesday, December 31, 2013 8:54 AM
  • Alexis

    I have a different version of the bridge.  Can you give me the link to where you DL'ed it?

    There are 2 versions.  One for here on Technet & One for Microsoft community.


    Wanikiya and Dyami--Team Zigzag


    Is your version of this the same program but an older version (meaning that they updated it)?

    Ed Price, Power BI & SQL Server Customer Program Manager (Blog, Small Basic, Wiki Ninjas, Wiki)

    Answer an interesting question? Create a wiki article about it!


    Dear Ed Price,

        I downloaded the new NNTP Server from http://communitybridge.codeplex.com/releases/view/114419. Unfortunately all versions on
    this page (from v52 to v55) have the same error on my laptop.

        The issue still persists. I've never properly used this NNTP Server until now. I am still seeking for solutions. Any suggestion
    would be appreciated.

    --
    Alexis Zhang

    http://mvp.support.microsoft.com/profile/jie
    http://blogs.itecn.net/blogs/alexis
    Thursday, January 2, 2014 2:50 AM
  • I submitted a bug request. Thanks!

    Ed Price, Power BI & SQL Server Customer Program Manager (Blog, Small Basic, Wiki Ninjas, Wiki)

    Answer an interesting question? Create a wiki article about it!

    • Proposed as answer by Mike Laughlin Saturday, February 1, 2014 5:17 AM
    • Marked as answer by Dave PatrickMVP Wednesday, March 5, 2014 2:08 AM
    Saturday, February 1, 2014 1:16 AM
  • Dear Ed Price,

        I have a new finding about this issue.

        I always had this problem when I was in New Zealand. But in this month I came back to China for my holiday, the problem was automatically resolved without doing anything. I can use the NNTP Bridge properly now in China.

        Therefore, I guess the issue is not caused by my laptop's setting. It is probably related to the time zone. The time difference between New Zealand and USA is larger than the time difference between China and USA. Might this reason cause the Cookies unavailable for the NNTP Bridge?

        Please have a look at this finding. I will go back to New Zealand next month and will probably encounter this problem again.

        Thank you so much.


    Alexis Zhang

    http://mvp.support.microsoft.com/profile/jie
    http://blogs.itecn.net/blogs/alexis

    |I submitted a bug request. Thanks!
    |

    Wednesday, February 12, 2014 6:46 AM
  • Dear Alexis Zhang,

      Is there any new response about this problem,I have encountered the same problem.


    Friday, July 18, 2014 12:39 AM
  • This issue has been fixed. The new NNTP Bridge now works properly on my laptop.

    However, I am still confused about the reason. It was really weird. I did nothing except went to China for my holiday. See my reply on Feb.12. Now I have come back to New Zealand. The Bridge still works.


    Alexis Zhang

    http://mvp.support.microsoft.com/profile/jie
    http://blogs.itecn.net/blogs/alexis

    | Dear Alexis Zhang,
    | Is there any new response about this problem,I have encountered the same problem.

    Saturday, July 19, 2014 12:06 AM