locked
Windows activation/validation problems... RRS feed

  • Question

  • I have formatted my computer 3 times today and am not going to do it again.  After installing Vista (32bit OEM) I activated over the phone.  After installing some video card drivers I rebooted and got an error upon startup.  It will not let me log into windows.

    Error: 0xC002001B

    Description: The remote procedure call failed.


    Please help...I have had nothing but problems with Vista since I got it.

    Diagnostic Report (1.7.0012.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Detailed Status: 0x1
    Windows Product Key: *****-*****-MTWDV-RF86J-9YQ98
    Windows Product Key Hash: xIlEpTxOjaWpn4G7bupFquLHa4I=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7304133-76601
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
    ID: 3fbc4e74-a548-4bf9-a1b2-1feac573a1b1
    Is Admin: No
    AutoDial:
    Registry: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.7.36.0
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: Failed to retrieve file version. - 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: FCEE394C-3178-80070002

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>3fbc4e74-a548-4bf9-a1b2-1feac573a1b1</UGUID><Version>1.7.0012.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.003</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-9YQ98</PKey><PID>89578-OEM-7304133-76601</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-1465964143-1118752600-4063607852</SID><SYSTEM><Manufacturer>System manufacturer</Manufacturer><Model>System Product Name</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version>ASUS P5NSLI ACPI BIOS Revision 1104</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070312000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>02323507018400EC</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Central America Standard Time(GMT-06:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/></MachineData>      <Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults> 


    Friday, May 25, 2007 6:42 AM

Answers

  • Now I do not receive an error.  My system seems to be inconsistent when sometimes telling me that it is genuine and sometimes saying it is not.  Whenever it is says it is not genuine the WGADiag says the Validation Status: Validation Control Not Installed.

    I still receive the error (0xC002001B) about half the time I restart when Windows boots.  It gives me the error everytime I start the computer with my CPU overclocked.  When I change it back to default it will give the error half the time.
    Saturday, May 26, 2007 4:41 AM

All replies

  • It looks like your system has passed validation.  Is that right?

     

    If not, please post the error code you get (if any) when you validate by clicking "Validate Windows" here: www.microsoft.com/genuine
    The error code will be gray and in brackets at the end of the message on the page that says validation failed.  (It'll look something like this:  [0xC004C000]).

     

    Thank you!

    Friday, May 25, 2007 9:11 PM
  • Now I do not receive an error.  My system seems to be inconsistent when sometimes telling me that it is genuine and sometimes saying it is not.  Whenever it is says it is not genuine the WGADiag says the Validation Status: Validation Control Not Installed.

    I still receive the error (0xC002001B) about half the time I restart when Windows boots.  It gives me the error everytime I start the computer with my CPU overclocked.  When I change it back to default it will give the error half the time.
    Saturday, May 26, 2007 4:41 AM
  • If this happens again would you follow this link to Product Support Services.  Microsoft has a 90 day free support period that starts on the day you first acquire Vista.  Thanks!

     

     

    Saturday, June 2, 2007 3:57 AM