locked
Hoe het abonnement op One care stopzetten????? RRS feed

 • Question

 • Hallo.

   

  Ik probeer al twee dagen het abonnement op Live Onecare stop te zetten, zodat volgend jaar niet 48 euro wordt afgeschreven. Ik ben nl helemaal niet zo tevreden over Onecare. Extreem traag bij onderhoud ( lukt echt niet in 1 dag) ,slecht in de testen etc.

   

  Maar dan: je probeert het online, die keuze is er. Lukt niet, dan moet je contact opnemen met de helpdesk. Dan klik je door, kom je op de amerikaanse site, en moet je een nummer in de VS bellen. Never nooit natuurlijk!!

  Dan via een omweg op de nederlandse site. Dan krijg je een email terug dat je een bepaald telefoonnummer moet bellen, 0800 nogwat.

  Dat lukt niet via de gsm, en aangezien ik geen vaste aansluiting heb....

  Ik wil gewoon opzeggen, maar Microsuf vindt dat niet zo leuk geloof ik.

  En voordat ik nu mijn hele account verwijder ( want alleen je creditcardnummer  kun je ook al niet verwijderen).

   

  Weet iemand een betere oplossing om die zooi stop te zetten???

   

  Alvast bedankt !!

   

   

  gr's

   

  Jos

  Monday, March 26, 2007 4:43 PM

Answers

 • Ik heb mijn abonnement op LiveOneCare zojuist stopgezet. Nu wil ik de backups van mijn externe harde schijf verwijderen. Dit lukt op de een of andere manier niet. De mappen en een aantal bestanden zijn niet te verwijderen. Ook niet als ik de "Alleen lezen" flag eraf haal. Wie weet wat ik moet doe? Het liefst niet de schijf formatteren!

   

  Bij voorbaat bedankt voor de goede tip.

  • Marked as answer by Carl-S Tuesday, April 21, 2009 7:48 AM
  Wednesday, January 16, 2008 7:30 PM

All replies

 • Hoi Jos,

   

  Jammer dat je niet tevreden bent over OneCare.

   

  Heb je niet toevallig nog een restand van een ander beveiliginspakket draaien? Dat veroorzaakt namelijk de trage scan bij het onderhoud.

  Er zijn zowel bij Symantec als bij McAfee tooltjes te downloaden die écht alles weghalen van hun paketten. Misschien een idee om dat eens te proberen?

  Over die testen; dat is inmiddels achterhaald nieuws. OneCare voldot nu wel degelijk aan de laatste eisen mbt herkennen en opruimen van virussen en trojans.

   

  Mocht je toch er van af willen....

  Probeer hier eens: https://billing.microsoft.com/home.aspx

   

  Hier kun je je rekening beheren en als het goed is zie je daar ook dat je een account hebt voor OneCare. Als je daarop klikt kom je in een scherm waar je je service op OneCare kunt annuleren.

   

  Groet,

   

  Web Ferret

  Tuesday, March 27, 2007 8:55 AM
 • dankjewel, Web Ferret.

   

  Ik ben hiermee aan de gang gegaan en er stonden nog wat resten Zonealarm op mijn pc.

  Heb alles volledig verwijderd en ga binnenkort eens zien of ie sneller is nu. Laat het er voorlopig wel even opstaan.

   

  Bedankt voor de link, maar deze werkt helaas niet. Je krijgt te zien dat je de helpsite moet raadplegen en daar krijg je een link naar. Deze link geeft als enige mogelijkheid het beeindigen via een waarschijnlijk amerikaans nummer.

   

  Ondertussen heb ik een 020-nummer van Microsoft gekregen.

   

  Helaas wijst dit niet op een echt klantvriendelijk systeem.

   

   

   

  met vriendelijke groet

   

  Jos

  Thursday, March 29, 2007 10:36 PM
 • En nog even een aanvulling:  de helpdesk van microsoft is wel degelijk klantvriendelijk in tegenstelling tot het systeem. Vanochtend weer een mail gekregen met nieuwe tips hoe het probleem te verhelpen. Na herinstallatie is het probleem verholpen en na conversie naar NTFS indeling van mijn externe harde schijf is alles ook veel sneller geworden.

   

  Kortom, ik ben weer tevreden voorlopig.

   

   

  m.vr.gr.

   

  Jos

   

   

  Friday, March 30, 2007 3:58 PM
 • Hoi Jos,

   

  Bedankt voor de terugkoppeling!

  Monday, April 2, 2007 2:34 PM
 • Graag gedaan, en jij nogmaals bedankt voor de tip.

  En nog een laatste aanvulling: nadat ik opnieuw had geinstalleerd deed het systeemonderhoud alles in een paar uurtjes, dus zonder restanten van andere antivirus- en firewalls aanzienlijk sneller.

   

   

  groet

   

   

  Jos

   

   

  Monday, April 2, 2007 5:11 PM
 • Hallo Jos

  Ik overweeg ook de One care op te zeggen en kan, anders dan een amerikaans telefoonummer, niet vinden hoe dat in NL moet!

  Ik vind dat zeeer bedenkelijk dat je wel een abbonnement kan nemen met je creditcard maar en niet makkelijk meer van af kan!

  Dit onafhankelijk van of One care bij mij wel of niet goed draait.

  Het zou microsoft sieren als dat geregeld wordt bijvoorbeeld gewoon via de website "betaalservices en rekeningbeheer" of een (goedkoop / gratis) NL telefoonummer

  Graag info hoe ik moet opzeggen!

  Groet JL

   

  Thursday, April 12, 2007 9:47 PM
 • Hoi JL,

   

  Jammer dat je geen gebruik meer wilt maken vam OneCare.

   

  Kijk hier eens: http://onecare.live.com/standard/nl-nl/members/default.htm

   

  Dit is het Nederlandse Gebruikerscentrum voor OneCare. Hier kun je ook je account beheren.

   

  Groet,

   

  Web Ferret

  Friday, April 13, 2007 7:33 PM
 • Je kunt inderdaad proberen hier je abonnement stop te zetten, maar zodra je door klikt, kom je op een Amerikaanse site uit met een telefoonnummer dat je moet bellen om je abo stop te zetten. Dien ik nu het MS contact centrum te bellen?

   

  ---

   

  Ook ik ben niet tevreden over LiveOneCare. De PC is uren en uren bezig met scannen naar virussen gemiddeld zo'n 12 a 13 uur voor nog geen 40gb. Het defragmenteren gaat vrij snel, maar als ik in de log boeken kijk, dan krijg ik de melding dat hij halverwege is afgebroken start ik de defragmentatie opnieuw komt hij iets verder en dit moet ik herhalen totdat de schijf 100% gedefragmenteerd is. (soms na drie keer opstarten, maar meestal zo rond de 7 a 8 keer).

   

  Ook het backuppen is niet echt super te noemen. Ook deze routine neemt de nodige uren in beslag.

   

  Ik vind het heel erg jammer, na de product presentatie van Live One Care door Microsoft halverwege januari jl. was ik enorm enthousiast, maar nu ik het een paar maanden geprobeerd heb, ben ik zwaar teleurgesteld in het kunnen van dit pakket. Ik hoop dat MS snel met een verbetering komt, zodat ik de rest van mijn abonnements periode nog enigszins kan beschikken over een betrouwbaar, snel goed werkend totaal pakket voor mijn Win Vista PC.

   

  m.vr.gr.,

   

  Alfred

  Wednesday, May 9, 2007 10:03 PM
 •  Alfred wrote:

  scannen naar virussen gemiddeld zo'n 12 a 13 uur voor nog geen 40gb.

   

  Dit is echt geen normaal gedrag voor Onecare dus ik zou daartoe contact opnemen met support. Waarschijnlijk draaien er inderdaad nog wat restanten van andere programma's die de boel vertragen.

  Tuesday, May 15, 2007 7:37 AM
 • Met veel inspanning ben ik ook van mijn Live Onecare abonnement afgekomen.

   

  Je moet bellen met 0800-0225597 om je Live Onecare abonnement op te zeggen. Als je het binnen een maand na aanschaf doet kun je ook je verspilde euro's nog terugvragen! (Ik was zelf helaas te laat).

   

  Mijn PC werd supertraag door Live Onecare (ik had alle andere antivirus en antispyware software eerst verwijderd, zoals werd geadviseerd) en binnen twee weken ging mijn PC vreemd doen. Na een uitgebreide scan met Hitman Pro bleek mijn PC zo ziek als een hond te zijn, besmet met allerlei troep. Uiteindelijk heb ik Spyware Doctor gekocht, en daarmee mijn PC schoon gekeregen en beveiligd. Tevens heb ik nog AVG Internet Security gekocht (ik had daarvoor de gratis versie), ook een heel gebruiksvriendelijk en goed programma (met oa. ook firewall). Samen houden ze nu mijn PC schoon, zonder noemswaardige verslechtering van de performance van mijn PC. Daar heb ik wel eerst het e.e.a. voor moeten instellen in beide programma's want als je bv. continu al je bestanden laat monitoren door twee programma's loopt het wel wat stroef ;-)

   

  Dit is geen reclame voor Spyware Doctor en AVG (je hebt er ook gratis versies van trouwens!) maar wel een waarschuwing:

   

  Live Onecare is een Microsoft product en dat zegt eigenlijk al genoeg! Daarnaast bied M$ dus weinig gebruiksvriendelijke mogelijkheden om van het abonnement af te komen - schandalig!!!

   

  Succes en ik hoop dat ik hiermee mensen geholpen heb!

  Thursday, May 24, 2007 10:01 AM
 • Hoi anoniem,

   

  Kan de traagheid van je PC mogelijk gekomen zijn omdat er misschien nog resten van een ander AV-pakket aanwezig waren? Dit zorgt er inderdaad voor dat WLOC voor een trager systeem zorgt. Echter, voor de installatie van WLOC wordt aangeraden om alle resten van zowel AV- als Firewall programma's te verwijderen.

   

  Groet,

   

  Web Ferret

  Friday, May 25, 2007 5:38 AM
 • One Care   Ik dacht een 1 malig produkt gekocht te hebben, doch blijk een visa machtiging te hebben verstrekt, welke ik niet kan annuleren. Een beetje naief wellicht. Mijn vertrouwen in microsoft is beschadigd.

  De geboden oplossing op mijn account slaat natuurlijk nergens op. Microsoft heeft schijnbaar weinig vertrouwen in de eigen produkten om mij-mensen zo knel te zetten.

  Ik hoop dat zij snel met een duidelijk annuleringverhaal komen of heeft er iemand nig tips.

   

  Desnoods zal ik mijn visakaart voor verlenging abonnement opzeggen om te voorkomen dat hun manipulaties mijn keuze vrijheid beperken.

  robbor@live.nl

  Wednesday, November 21, 2007 7:29 PM
 • Ik heb mijn abonnement op LiveOneCare zojuist stopgezet. Nu wil ik de backups van mijn externe harde schijf verwijderen. Dit lukt op de een of andere manier niet. De mappen en een aantal bestanden zijn niet te verwijderen. Ook niet als ik de "Alleen lezen" flag eraf haal. Wie weet wat ik moet doe? Het liefst niet de schijf formatteren!

   

  Bij voorbaat bedankt voor de goede tip.

  • Marked as answer by Carl-S Tuesday, April 21, 2009 7:48 AM
  Wednesday, January 16, 2008 7:30 PM
 • Een machtiging kan je altijd stopzetten. Ik zou even met Visa bellen.
  Thursday, January 17, 2008 8:10 AM
 •  theoke wrote:

  Ik heb mijn abonnement op LiveOneCare zojuist stopgezet. Nu wil ik de backups van mijn externe harde schijf verwijderen. Dit lukt op de een of andere manier niet. De mappen en een aantal bestanden zijn niet te verwijderen. Ook niet als ik de "Alleen lezen" flag eraf haal. Wie weet wat ik moet doe? Het liefst niet de schijf formatteren!

   

  Bij voorbaat bedankt voor de goede tip.  Zou ik even aan de helpdesk voorleggen van Onecare ... maar wellicht gaat het met dit gratis programma ?

  Eraser
  http://www.gratissoftwaresite.nl/eraser.html
  Thursday, January 17, 2008 8:17 AM