locked
Recent Issues with OneCare Circle RRS feed

  • General discussion

  • Hi everyone,

     

    We've been working hard here to try and understand the issues reported about OneCare being unable to connect to the circle, and were finally able to track down (what we believe to have been) the root cause. 

     

    To provide a high level summary--it essentially seems to have been caused by a couple of unexpected server-side issues working in conjunction, as Steve and others have mentioned.  We had a power outage here over the weekend in the buildings hosting the beta servers.  During the reinitialization when the machines came back up, there appears to have been a couple of failures, eventually leading to some of the OneCare Circle related server-side functionality being down.  We have a pretty good monitoring in place to alert us to such failures, but unfortunately in this instance there appears to have been a different (unrelated) issue at the same time, that led to these failures not getting reported as we'd have expected.

     

    We think we've now fixed the issues at hand, and the clients should auto-fix themselves in the next few hours.   I should note that we've had a couple of learnings from this--both in terms of the actual code bug and monitoring we had in place, but also providing more status as we were debugging the reported failures.

     

    Please let me know if you're still running into issues.  My apologies for the issues we encountered, and the fact that it took us longer than usual to get to the bottom of it.  As always, thank you for trying out the Beta--we really do appreciate it very much!

     

    Thanks,

    Guhan

    Thursday, August 30, 2007 7:09 PM

All replies

  •  

    mine fixed like last night i think? or over the night, yea it works again.

     

    thanks

    Friday, August 31, 2007 12:43 AM