locked
Conferencing with two PSTN calls FAILED RRS feed

  • Question

  • Hi

     

    I have a problem with starting audio conference with two or more PSTN calls.

     

    1. I make in MOC call to first PSTN number

    2. I try make conference with second PSTN number by add Invite someone in MOC but conference didn't start. I've got error.

     

    When I trace sip traffic between Mediation and GW i can see so field Calling party Number sended from mediation to GW is wrong and it contain my sip name.

     

    In normal call there are (debug on GW):

     

    *Jan 29 12:06:24.992: ISDN Se0/1/0:15 Q931: TX -> SETUP pd = 8  callref = 0x01F9
            Bearer Capability i = 0x8090A3
                    Standard = CCITT
                    Transfer Capability = Speech
                    Transfer Mode = Circuit
                    Transfer Rate = 64 kbit/s
            Channel ID i = 0xA9839F
                    Exclusive, Channel 31
            Calling Party Number i = 0x0180, '225555995'
                    Plan:ISDN, Type:Unknown
            Called Party Number i = 0x81, '0507444143'
                    Plan:ISDN, Type:Unknown

     

    But when I try to make conf there are (debug on GW):

     

    Jan 29 12:06:49.708: ISDN Se0/1/0:15 Q931: TX -> SETUP pd = 8  callref = 0x01FA
            Bearer Capability i = 0x8090A3
                    Standard = CCITT
                    Transfer Capability = Speech
                    Transfer Mode = Circuit
                    Transfer Rate = 64 kbit/s
            Channel ID i = 0xA9839E
                    Exclusive, Channel 30
            Calling Party Number i = 0x0180, 'jan.nowak'
                    Plan:ISDN, Type:Unknown
            Called Party Number i = 0x81, '0225888995'
                    Plan:ISDN, Type:Unknown

     

     

    When I try do it on the Tanjay the result its the same with Add someone, but when I use join calls everything is OK.

     

    I think so there is a problem with translation between sip-name and phone with OCS user. 

     

    Can anyone help ?

     

    Best regards.

    Maciek

    Tuesday, January 29, 2008 2:14 PM

All replies

  • Hello Jan,

     

    I have the very same problem. Have you solved it?

     

    beppe

     

    Monday, June 30, 2008 12:30 PM
  • Hi Giuseppe01,

     

    I had this problem as well that seemed to disappear. What happened was we upgraded the client which had a bug in it.

    The client version you want to be at is 2.0.6363.61. More info on the issue is at this link:

     

    http://support.microsoft.com/kb/948120/

     

    Hope this helps.

     

    Cheers

    Chris

    Monday, June 30, 2008 1:45 PM
  • Chris / Giuseppe01,

     

    Actually, version .64 is out from April 30...

    http://support.microsoft.com/?kbid=951662

    Hard to keep track. Anyone know of a way t keep up to date with all the clients?

     

    And...the problem happens on the Tanjay as well.

     

    Jim

     

    Tuesday, July 1, 2008 4:43 PM
  • Thanks Jim,

     

    Your right keeping track of new releases is difficult with MSFT products. Any one know of a notification system?

     

    Cheers

    Chris

     

    Wednesday, July 2, 2008 2:56 PM
  •  VoIPnorm wrote:

    Any one know of a notification system?

     

    Yes, I use www.kbalertz.com . Just choose the products you want KB updates for and they will email you daily of you wish.

    Wednesday, July 2, 2008 11:56 PM
  • Hi

     

    I have installed MOC  hotfix  http://support.microsoft.com/?kbid=957707  to version 2.0.6362.97 but problem still exist.

     

    Can anyone help ?

     

    Best regards.

    Maciek

    Wednesday, October 29, 2008 1:04 PM