locked
not genuine RRS feed

  • Question

  • i have had this problem 3 times already, i just reformatted last night, all i installed was drivers, and antivirus. windows was genuine, but as soon as i go to download some updates from MS, that i keep on an external drive, until i get a bunch then slipstream them so i dont have to download in the future, your validate windows tells me my os isnt activated, and behold i no longer have a genuine copy. now i find it weird that i activated it last night had the genuine logo this morning and checked it after i installed what i installed and still had it. apparently MS has some bugs to work out in the your validation software, but as a consumer who dropped 400 on windows vista ultimate this is getting old.

     

    Diagnostic Report (1.7.0012.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Detailed Status: 0x0
    Windows Product Key: *****-*****-HKF9V-DCVGH-MYBCW
    Windows Product Key Hash: VceGyx2pPqBb18MF+irkMjRXR/g=
    Windows Product ID: 89580-014-2606527-71313
    Windows Product ID Type: 5
    Windows License Type: Retail
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010100.0.0.001
    ID: 173cbad9-34a4-444b-bb0f-f668727f913e
    Is Admin: No
    AutoDial:
    Registry: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.5.723.1
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Ultimate
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: Registered, 1.6.21.0
    Signed By: Microsoft
    Office Diagnostics:

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>173cbad9-34a4-444b-bb0f-f668727f913e</UGUID><Version>1.7.0012.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010100.0.0.001</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-MYBCW</PKey><PID>89580-014-2606527-71313</PID><PIDType>5</PIDType><SID>S-1-5-21-2549874587-458141150-2254169141</SID><SYSTEM><Manufacturer>NVIDIA</Manufacturer><Model>NVDAACPI</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version>6.00 PG</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070313000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>63303507018400FA</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/></MachineData>   <Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults> 

     

    Tuesday, April 3, 2007 9:52 AM

Answers

  • Can you tell me which drivers you installed?  Are you getting messages that your hardware has changed?

     

    To resolve, I suggest you reactivate by phone and revalidate.  You can start phone activation by typing "slui.exe 4" into the search field in the Start Menu.  You can revalidated by clicking "Validate Windows" here www.microsoft.com/genuine and going through the steps to validate.

     

    Please let me know if you run into any snags.  Thanks!

    Tuesday, April 3, 2007 6:26 PM
  • Hmm... that's very strange.  Would you please submit a free service request by visiting: https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?c1=509&gprid=9860& and post your confirmation number here.  That way I can contact you directly so we can figure out the cause of your issue.  Thank you!
    Wednesday, April 4, 2007 12:09 AM

All replies

  • Can you tell me which drivers you installed?  Are you getting messages that your hardware has changed?

     

    To resolve, I suggest you reactivate by phone and revalidate.  You can start phone activation by typing "slui.exe 4" into the search field in the Start Menu.  You can revalidated by clicking "Validate Windows" here www.microsoft.com/genuine and going through the steps to validate.

     

    Please let me know if you run into any snags.  Thanks!

    Tuesday, April 3, 2007 6:26 PM
  • i installed creative X-fi, nvidia chipset, 8800gtx, logitech mouse, dell printer, and uguru drivers, and havent got any changed hardware messages
    Tuesday, April 3, 2007 8:28 PM
  • when i do the genuine thing it keeps saying that i have to activate
    Tuesday, April 3, 2007 8:56 PM
  • You'll need to phone activate before you revalidate.  The last activation I can see on record for you is on March 4, 2007. 

     

    Can you confirm for me that you've successsfully phone activated since then? 

    Tuesday, April 3, 2007 10:25 PM
  • yes i did just as you said right before i type my previous post
    Tuesday, April 3, 2007 11:41 PM
  • Hmm... that's very strange.  Would you please submit a free service request by visiting: https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?c1=509&gprid=9860& and post your confirmation number here.  That way I can contact you directly so we can figure out the cause of your issue.  Thank you!
    Wednesday, April 4, 2007 12:09 AM