none
Smart Network Data Service Problems RRS feed

  • Question

  • We host a mail server in Amazon Web Services and over the last 72+ hours Microsoft are blocking email from it with:


    550 5.7.1 Unfortunately, messages from [IP] weren't sent. Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3140)"

    We have contacted Amazon to see if they can help, but it's a dedicated mailserver. The IP has a PTR record and the domain is configured with SPF, DKIM, DMARC. 


    It's not listed on any blacklists.


    Having contacted Microsoft they've suggested setting up Smart Network Data Service reporting at http://postmaster.live.com/snds/


    However, we never receive an authorisation email from it.

    I've checked our mail server logs and it doesn't look like it's even being sent.

    Additionally, moving around the Smart Network Data Service is producing:

    Is anyone else seeing similar issues and identified a cause?

    Thursday, January 23, 2020 9:08 AM

All replies

  • Hi ,

    Welcome to our forum.

    Are you using an Outlook.com account on the web to receive this message? Or Outlook desktop client?

    >> 550 5.7.1 Unfortunately, messages from [IP] weren't sent. Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3140)"
    I researched many articles and found that your issue is mostly related to your IP which may be blocked. Hope this article can be helpful to troubleshoot your issue.

    >> Having contacted Microsoft they've suggested setting up Smart Network Data Service reporting at http://postmaster.live.com/snds/
    It is suggested for you to clear the browser cache or switch to another browser to test the SNDS and see if there is any difference.

    Hope this can be helpful.

    Regards,

    Jeff Yang


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.

    Friday, January 24, 2020 4:34 AM
  • Hello,

    We are facing the same problem. We have undertaken the same steps with you and nothing yet.

    Did you find any solution? 

    Friday, January 31, 2020 9:11 PM
  • Hi ,

    Have you got any progress on your issue?

    I'm writing to see if the reply above is helpful to you.

    If you have any update about this issue, please feel free to post back.

    Regards,

    Jeff Yang


    Please remember to mark the replies as answers if they helped. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.

    Tuesday, February 4, 2020 6:10 AM