locked
Application Sharing could not be started because the application is disabled or is not installed on your computer RRS feed

  • Question

  •  

     Hi all,

     

    after apply a solution for another problem (see http://forums.microsoft.com/Ocs2007publicbeta/ShowPost.aspx?PostID=1589336&SiteID=57 ) i am not able to start a Conference with Live Meeting.

     

    On Communicator 2007 talk windows (after choose "Additioanl action" and "Meet now") i get "Application Sharing could not be started because the application is disabled or is not installed on your computer." and on server side i get this event:

     

    Event Type: Error
    Event Source: OCS User Services
    Event Category: (1006)
    Event ID: 32069
    Date:  6/8/2007
    Time:  12:06:46 PM
    User:  N/A
    Computer: OC2007
    Description:
    The Mcu Factory returned failure for a request sent to it. requested Mcu type.Conferencing requests for this Mcu type will be retried but if this error continues to occur conferencing functionality will be affected.

    Mcu Type: meeting
    Resolution:
    Ensure that the Mcu Factory is provisioned and functioning correctly. If any network related errors are reported by the Mcu Factory ensure that they are resolved.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

     

    Before applying the solution describe above i was able to start a meeting !

    I am using Vista (also when Meeting was ok !)


    Any idea ?

     

    Thanks,

    Sandro De Matteis


    Wednesday, June 13, 2007 12:47 PM

Answers

  •  

    I have reinstalled the DataMCU component on ocs2007 server and all go right !

     

    Sandro De Matteis

     

    Thursday, June 28, 2007 11:38 AM

All replies

  •  

    Any news about my error ?

     

    Please, help me !

     

    Thanks,

    Sandro De Matteis

    Thursday, June 14, 2007 9:29 AM
  • Hello,

     

    The most practical next step we could take would be to get a confAPI log from the OCS 2007 server as you are trying to escalate to a LM from OC 2007. Also I was wondering if you launch the LM console from the Programs menu do you still same issue?

     

    Let's set up logging on the OC 2007 client using the following registry updates.

     

    HKCU\Software\Microsoft\Tracing\lcapi\EnableFileTracing = 1

    HKCU\Software\Microsoft\Tracing\lccMedia\EnableFileTracing = 1

    HKCU\Software\Microsoft\Tracing\UcClient\Communicator\EnableFileTracing = 1

    HKCU\Software\Microsoft\Tracing\Uccp\Communicator\EnableFileTracing = 1

     

    Also please provide me with the communicator.etl file

     

    On the OCS 2007 Access server I would like you to use OCSLogger and log the DataMCU object while you are creating the issue.

     

    Please provide me with an email address that we can use to transfer files back and forth with.

     

    Thanks

    Thursday, June 14, 2007 8:01 PM
  •  

    Hi Mike,

    thank you very much. Tomorow morning i will create and i will send to you the file requested !

     

    If i started manually the live meeting console from program menu i have no issue ! Program start !

     

    Can you give me your email address ?

    my email is  info at sandrodematteis.com

     

    Thanks in advance,

    Sandro

    Thursday, June 14, 2007 9:20 PM
  •  

    Hi Mike,

    i am trying but ..

     

    where i can find confAPI log ? I am looking for it but i can't found it

    the same issue for OCSLogger ! Where is ?

     

    i have inserted the four registry key as requested, but ....i can't find communicator etl file !

     

    Ok, i must go to wash my face ?!?!?! :-)

     

    Thanks,

    Sandro De Matteis

    info at sandrodematteis dot com

     

    Friday, June 15, 2007 7:17 AM
  • Mike,

    i think that we must concentrate on server side !

    I have 4 pc to test OCS 2007 and on all pc i have this issue !

     

    I think that the key of my problem is the event 32069, ad describe above !

     

    Thanks again for you support.

     

    Sandro De Matteis

    info at sandrodematteis dot com

    Friday, June 15, 2007 10:45 AM
  •  

    I have reinstalled the DataMCU component on ocs2007 server and all go right !

     

    Sandro De Matteis

     

    Thursday, June 28, 2007 11:38 AM