locked
emails stuck in Sending state RRS feed

  • Question

  • most of the emails are stuck in "Sending " state with below exception on on the email router. I would like to know which account will change the status of the email from "Pending send" to "Sending" to "Sent" in CRM.

    #26234 - The Email Router service could not process a provider work item using assembly: Microsoft.Crm.Tools.EmailProviders.dll and class: Microsoft.Crm.Tools.Email.Providers.ExchangeOnlinePollingSendEmailProvider. System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

       at Microsoft.Crm.Tools.Email.Providers.CrmPollingSendEmailProvider.HandleProcessMessageError(Exception exception, Entity emailMessage)

       at Microsoft.Crm.Tools.Email.Providers.CrmPollingSendEmailProvider.Run()

       at Microsoft.Crm.Tools.Email.Agent.ServiceCore.ExecuteProviderWork(Object providerQueueRequestObject)

    #61042 - An error occurred while processing the outgoing email message with subject "subject of email message" for ExchangeOnline: https://disco.crm.dynamics.com/XXXX for delivery through https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx. System.Net.WebException: The request failed with HTTP status 401: Unauthorized.

       at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.ReadResponse(SoapClientMessage message, WebResponse response, Stream responseStream, Boolean asyncCall)

       at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)

       at Microsoft.Crm.Tools.Email.Providers.ExchangeServiceBinding.CreateItem(CreateItemType CreateItem1)

       at Microsoft.Crm.Tools.Email.Providers.ExchangeOnlinePollingSendEmailProvider.SendMessage(MessageType mailMessage)

       at Microsoft.Crm.Tools.Email.Providers.ExchangeOnlinePollingSendEmailProvider.ProcessMessageInternal(Entity emailMessage)

       at Microsoft.Crm.Tools.Email.Providers.CrmPollingSendEmailProvider.Run()

    Tuesday, March 25, 2014 9:07 PM

All replies

  • Check the email router is configured correctly, make sure you can successfully "test connection", and make sure the exchange account you have configured the router with has delegate authority on all of your organisations email accounts.

    Hope that helps

    Paul


    If my response helped you find your answer please show your thanks by taking the time to "Mark As Answer" and "Vote As Helpful".

    Twitter LinkedIn Facebook Blog Magnetism

    Wednesday, March 26, 2014 6:29 AM