locked
[WHS 2011] Can't set up domain name RRS feed

  • Question

  • Hello

    I have some problems to set up the .homeserver.com domain name on WHS 2011. I'm trying since 2 days but I can't get it working.

    I created a @live.fr email account (well I would have prefered a live.com....), it works, I can connect to it with a web browser. But with the domain set up wizard from WHS 2011, it doesn't work. It says:

    "The user name or password is incorrect. Retype yout user name and password"

    But I'm sure, the data I filled in the form are correct, there are no doubts.

    With my @hotmail.com address it works. I can't understand.

     

    Any ideas how to solve the problem?

    Additional question.

    Does the generated certificate contains information like name ou email address of the Live ID account?

     

     

    Thank you.

     

    Saturday, June 4, 2011 9:16 AM

Answers

  • I found the problem.

     

    I can't believe it. I CAN'T BELIEVE IT!

    The WHS work and documentation management continue to disappoint me.

     

    The online help says:

    http://onlinehelp.microsoft.com/windowshomeserver2011/windows-live-dns-support-2.aspx

    ensure that your Windows Live ID password contains only characters that the server supports. The server does not support use of the characters $, /, ', and %.


    I had none of those especial characters. But WHS seems not to like the character & neither. Add it to list in the online help please, it could be usefull for other people.

     

    At the same time you should correct another error that you have in the online help about the WHS 2011 answer file (cfg.ini):

    http://onlinehelp.microsoft.com/en-us/windowshomeserver2011/answer-file-install-2.aspx

     

    It's not:

    SystemPartitionSize=

    But:

    WindowsPartitionSize=

     

    Forums are crowded of people complaining that their answer files didn't work.

     

    Saturday, June 4, 2011 9:40 PM

All replies

  • I found the problem.

     

    I can't believe it. I CAN'T BELIEVE IT!

    The WHS work and documentation management continue to disappoint me.

     

    The online help says:

    http://onlinehelp.microsoft.com/windowshomeserver2011/windows-live-dns-support-2.aspx

    ensure that your Windows Live ID password contains only characters that the server supports. The server does not support use of the characters $, /, ', and %.


    I had none of those especial characters. But WHS seems not to like the character & neither. Add it to list in the online help please, it could be usefull for other people.

     

    At the same time you should correct another error that you have in the online help about the WHS 2011 answer file (cfg.ini):

    http://onlinehelp.microsoft.com/en-us/windowshomeserver2011/answer-file-install-2.aspx

     

    It's not:

    SystemPartitionSize=

    But:

    WindowsPartitionSize=

     

    Forums are crowded of people complaining that their answer files didn't work.

     

    Saturday, June 4, 2011 9:40 PM
  • What a pain.  Try to use a secure password (security 101) with special characters and the system falls apart....

     

    BTW  The maximum length is 16 characters....

    Tuesday, June 7, 2011 12:12 PM
  • I had tried setting the IP address manually and rebooting but what worked for me was synchronizing the time with time.windows.com via the "Internet Time Settings"
    Tuesday, June 14, 2011 9:18 AM
  • I was having this problem too but as soon as i synched the time up like eful suggested it worked.

    Thanks eful!

    Tuesday, July 19, 2011 4:54 PM
  • Nice one.  That really helped me.
    Saturday, February 15, 2014 10:37 PM
  • I have been pulling out my hair on this one! Syncing the time the trying to register the domain name then worked on the first try!
    Wednesday, May 14, 2014 3:30 AM