locked
MSCRMEmail #23379 - Unable to find Active Directory object for SID RRS feed

  • Question

  • Hi Guys

    I got this error when try to test access on Email Router Config Wizard

    MSCRMEmail #23379 - Could not verify the version of Microsoft Dynamics CRM at http://CRMServer/Org  - Unable to find Active Directory object for SID.

    Mail sending from CRM stay queued in "waiting for send" Status

    Thanks in advance

    Friday, April 13, 2012 6:55 PM

All replies

  • Hi Jimmy!

    Can you detail more your problem? If you are using a domain account, it's a member of PrivUserGroup in the AD? How much bindings exists in the IIS for the Microsoft Dynamics CRM web site? In the deployment tab (E-mail Router) you may check if the name of your organization is the same in the deployment manager. Note that the name is case-sensitive.

    Friday, April 13, 2012 8:06 PM
  • Hi Adriano

    Thanks for reply, CRM Services and AppPool are config to use NetworkService account.

    There are only 1 Binding in the CRM Site, running  HTTP on port 80

    EmailRouter is configured as Folow

    Server Type: SMTP on port 25 (telnet access from CRM Server to Mail Server is Working and Relaying) 

    Email Server Authent. : Anonymous (with local system account) 

    Deployment Access: is set in My company  (http://crmservername/Organization) using Local system Accoun.

    The issue occurs when i try to test access from the user, queues, and mailbox tab.

    Regards

    Friday, April 13, 2012 9:23 PM
  • Hi Jimmy,

    Do you check if the computer account where e-mail router is installed is a member of PrivUserGroup in AD?

    Monday, April 16, 2012 6:51 PM