locked
Vista Authentication Unknown Error RRS feed

  • Question

  • Booted into Vista for the first time in a few weeks, and validation failed when i tried to run windows update and windows defender update... Here is the diagnostic info from the MGADiag tool.


    Diagnostic Report (1.5.0717.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: 50
    Windows Product Key: *****-*****-WH6HH-7PQJQ-FF2MR
    Windows Product Key Hash: CCvi3xTWLpdk9U+wx8L9uzD2b+Q=
    Windows Product ID: 78427-030-9645684-70682
    Windows Product ID Type: 0
    Windows License Type: Unknown
    Windows OS version: 6.0.5744.2.00010100.0.0.000
    ID: 8a6c98a3-df73-43a0-acdb-36e8d33c838b
    Is Admin: No
    AutoDial:
    Registry: 0x0
    WGA Version: Failed to retrieve file version. - 0x80070006
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    System Scan Data-->
    Scan: Complete
    Cryptography: Complete

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109
    Office Diagnostics:

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>8a6c98a3-df73-43a0-acdb-36e8d33c838b</UGUID><Version>1.5.0717.0</Version><OS>6.0.5744.2.00010100.0.0.000</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-FF2MR</PKey><PID>78427-030-9645684-70682</PID><PIDType>0</PIDType><SID>S-1-5-21-4254964612-343245698-1787750704</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Model>Inspiron 9300                   </Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Version>A05</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="3"/><Date>20050919000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>98333507018400E2</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Central Standard Time(GMT-06:00)</TimeZone><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID></MachineData>      <Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults>  

    Sunday, November 19, 2006 12:52 PM

Answers

  • Make sure the PC's clock is set to the correct date, time, and time zone.  Then visit www.microsoft.com/genuine and click Validate Windows - that should resync the WGA Validation files.
    Sunday, November 19, 2006 3:10 PM
    Moderator