none
Windows Vista - unable to update - error 80070426

    Question

  • I am unable to update my Windows Vista. I get an error 80070426. Here's what I see when I run the WGA tool... Please help. Diagnostic Report (1.9.0027.0): ----------------------------------------- Windows Validation Data--> Validation Status: Genuine Validation Code: 0 Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426 Windows Product Key: *****-*****-27HYQ-XTKW2-WQD8Q Windows Product Key Hash: U8YEZzymoD4DMyaMb32rPrNIS90= Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00061 Windows Product ID Type: 2 Windows License Type: OEM SLP Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003 ID: {EAA5BD30-61BA-4019-A474-11A0422FCF48}(3) Is Admin: Yes TestCab: 0x0 LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002 Signed By: N/A, hr = 0x80070002 Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium Architecture: 0x00000000 Build lab: 6002.vistasp2_gdr.110617-0336 TTS Error: Validation Diagnostic: Resolution Status: N/A Vista WgaER Data--> ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002 Version: N/A, hr = 0x80070002 Windows XP Notifications Data--> Cached Result: N/A, hr = 0x80070002 File Exists: No Version: N/A, hr = 0x80070002 WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002 WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002 OGA Notifications Data--> Cached Result: N/A, hr = 0x80070002 Version: N/A, hr = 0x80070002 OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002 OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002 OGA Data--> Office Status: 100 Genuine Microsoft Office Enterprise 2007 - 100 Genuine OGA Version: N/A, 0x80070002 Signed By: N/A, hr = 0x80070002 Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3 Browser Data--> Proxy settings: N/A User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32) Default Browser: C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe Download signed ActiveX controls: Prompt Download unsigned ActiveX controls: Disabled Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled Active scripting: Allowed Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed File Scan Data--> Other data--> Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{EAA5BD30-61BA-4019-A474-11A0422FCF48}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.0.6002.2.00010300.2.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-WQD8Q</PKey><PID>89578-OEM-7332157-00061</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-3145532733-2028306570-1602048182</SID><SYSTEM><Manufacturer>Compaq-Presario</Manufacturer><Model>RN653AAR-ABA SR2177CL</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version> 5.07</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070319000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>67323507018400F8</HWID><UserLCID>1009</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>HPQOEM</OEMID><OEMTableID>SLIC-CPC</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>100</Result><Products><Product GUID="{91120000-0030-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Enterprise 2007</Name><Ver>12</Ver><Val>A41A6C1C2EA0ECE</Val><Hash>weIZCNCA2dD/BTn7Ws5Lh7DpbIk=</Hash><Pid>81599-871-6595055-65471</Pid><PidType>1</PidType></Product></Products><Applications><App Id="15" Version="12" Result="100"/><App Id="16" Version="12" Result="100"/><App Id="18" Version="12" Result="100"/><App Id="19" Version="12" Result="100"/><App Id="1A" Version="12" Result="100"/><App Id="1B" Version="12" Result="100"/><App Id="44" Version="12" Result="100"/><App Id="A1" Version="12" Result="100"/><App Id="BA" Version="12" Result="100"/></Applications></Office></Software></GenuineResults> Spsys.log Content: 0x80070002 Licensing Data--> Software Licensing service is not running. Windows Activation Technologies--> N/A HWID Data--> HWID Hash Current: PgAAAAEABgABAAIAAQACAAAAAwABAAEAeqgWd4Jh4ju0EIC6qDA4Z0gkeicAw5gn8vQa7DYXMmHOu6xWjrY= OEM Activation 1.0 Data--> N/A OEM Activation 2.0 Data--> BIOS valid for OA 2.0: yes Windows marker version: 0x20000 OEMID and OEMTableID Consistent: yes BIOS Information: ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value APIC HPQOEM SLIC-CPC FACP HPQOEM SLIC-CPC HPET HPQOEM SLIC-CPC MCFG HPQOEM SLIC-CPC SLIC HPQOEM SLIC-CPC SSDT HPQOEM SLIC-CPC
    Wednesday, October 12, 2011 4:39 AM

Answers

All replies

  • "cam_lacy" wrote in message news:c464ee01-2881-4685-aeea-f267e199a8e3...
    I am unable to update my Windows Vista. I get an error 80070426. Here's what I see when I run the WGA tool... Please help. Diagnostic Report (1.9.0027.0): ----------------------------------------- Windows Validation Data--> Validation Status: Genuine Validation Code: 0 Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0x80070426 Windows Product Key: *****-*****-27HYQ-XTKW2-WQD8Q Windows Product Key Hash: U8YEZzymoD4DMyaMb32rPrNIS90= Windows Product ID: 89578-OEM-7332157-00061 Windows Product ID Type: 2 Windows License Type: OEM SLP Windows OS version: 6.0.6002.2.00010300.2.0.003
    OGA Data--> Office Status: 100 Genuine Microsoft Office Enterprise 2007 – 100
    Other data—>
    SYSTEM><Manufacturer>Compaq-Presario</Manufacturer><Model>RN653AAR-ABA SR2177CL</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version> 5.07</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070319000000.000000+000</Date></BIOS
     Licensing Data--> Software Licensing service is not running.
     
     
    The only error that I can see is that the Software Licensing Service is not running -
    Have you been using any form of Registry Cleaner??
    First check that the Service is set to start Automatically – click on Start, in the Search box, type SERVICES.MSC, and hit the Enter key. Accept the UAC prompt, then look in the listing for the Software Licensing Service – right-click on it and select Properties. Make sure that it’s set to Automatic, and click Apply – then try and start the service using the button
    Once that’s properly set, Start the service – how long before it appears to stop again?
    Is there anything in the Event Viewer to indicate why it stopped? – is there an error message?
    Please run the following commands in an Elevated (Admin) Command Prompt Window, and post the results.
    sc qc slsvc
    sc queryex slsvc
    sc qprivs slsvc
    sc qsidtype slsvc
    sc sdshow slsvc

    copy and paste the results into your response. (click on the black/white icon top left of the window, click on Edit...>Select All, and hit the Enter key to copy the whole thing to the clipboard, you can then paste it to your response).
    Download, install, update and run a Full System scan with Malwarebytes Anti-Malware (www.malwarebytes.org ) – remove everything it finds.
    does it find anything significant?

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Wednesday, October 12, 2011 9:24 AM
    Moderator
  • I can start the software licensing service but when I refresh it's off again. When I try to start it a second time I see the following error message: "Windows could not start the Software Licensing Service on Local Computer" "Error 80070005: Access is denied"
    Wednesday, October 12, 2011 11:57 AM
  • "cam_lacy" wrote in message news:d21534be-13ff-4221-b329-24eb3b266ed2...
    I can start the software licensing service but when I refresh it's off again. When I try to start it a second time I see the following error message: "Windows could not start the Software Licensing Service on Local Computer" "Error 80070005: Access is denied"
     
    OK – please run the command-line set, and post the results.
    Ignore any  error messages (but post them too)
     

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Wednesday, October 12, 2011 12:10 PM
    Moderator
  • Here's what I see... Microsoft Windows [Version 6.0.6002] Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\Windows\system32>sc qc slsvc [SC] QueryServiceConfig SUCCESS SERVICE_NAME: slsvc TYPE : 10 WIN32_OWN_PROCESS START_TYPE : 2 AUTO_START ERROR_CONTROL : 1 NORMAL BINARY_PATH_NAME : C:\Windows\system32\SLsvc.exe LOAD_ORDER_GROUP : ProfSvc_Group TAG : 0 DISPLAY_NAME : Software Licensing DEPENDENCIES : RpcSs SERVICE_START_NAME : NT AUTHORITY\NetworkService C:\Windows\system32>sc queryex slsvc SERVICE_NAME: slsvc TYPE : 10 WIN32_OWN_PROCESS STATE : 1 STOPPED WIN32_EXIT_CODE : -2147024891 (0x80070005) SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0) CHECKPOINT : 0x0 WAIT_HINT : 0x0 PID : 0 FLAGS : C:\Windows\system32>sc qprivs slsvc [SC] QueryServiceConfig2 SUCCESS SERVICE_NAME: slsvc PRIVILEGES : SeAuditPrivilege : SeChangeNotifyPrivilege : SeCreateGlobalPrivilege : SeImpersonatePrivilege C:\Windows\system32>sc qsidtype slsvc [SC] QueryServiceConfig2 SUCCESS SERVICE_NAME: slsvc SERVICE_SID_TYPE: UNRESTRICTED C:\Windows\system32>sc sdshow slsvc D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCR RC;;;IU)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;SU)S:(AU;FA;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;WD) C:\Windows\system32> I also ran the Malware program and did not see any problems... Malwarebytes' Anti-Malware 1.51.2.1300 www.malwarebytes.org Database version: 7928 Windows 6.0.6002 Service Pack 2 Internet Explorer 9.0.8112.16421 12/10/2011 9:14:06 AM mbam-log-2011-10-12 (09-14-05).txt Scan type: Full scan (C:\|D:\|) Objects scanned: 770233 Time elapsed: 1 hour(s), 11 minute(s), 20 second(s) Memory Processes Infected: 0 Memory Modules Infected: 0 Registry Keys Infected: 0 Registry Values Infected: 0 Registry Data Items Infected: 0 Folders Infected: 0 Files Infected: 0 Memory Processes Infected: (No malicious items detected) Memory Modules Infected: (No malicious items detected) Registry Keys Infected: (No malicious items detected) Registry Values Infected: (No malicious items detected) Registry Data Items Infected: (No malicious items detected) Folders Infected: (No malicious items detected) Files Infected: (No malicious items detected)
    Thursday, October 13, 2011 4:58 AM
  • No thread activity in 5 days.

    Issue is assumed to be resolved.


    Darin MS
    • Marked as answer by Darin Smith MS Tuesday, October 18, 2011 11:30 PM
    Tuesday, October 18, 2011 11:30 PM
  • "Darin Smith MS" wrote in message news:047b8b9b-f1fa-47d8-bdc5-86f583acc01d...

    No thread activity in 5 days.

    Issue is assumed to be resolved.


    Darin MS
     
     
    Sorry, cam_lacy (and Darin)
    I must have missed the response!

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Wednesday, October 19, 2011 7:12 AM
    Moderator
  • "cam_lacy" wrote in message news:10271093-62c5-4bee-a594-7d08fd6a1e88...
    Here's what I see...
    C:\Windows\system32>sc queryex slsvc SERVICE_NAME: slsvc TYPE : 10 WIN32_OWN_PROCESS STATE : 1 STOPPED WIN32_EXIT_CODE : -2147024891 (0x80070005)
     
     
     
    Go to the main Vista Validation forum page http://social.microsoft.com/Forums/en-US/genuinevista/threads/, look in the announcement section and follow the steps found in thread "Fix for ‘Software Licensing service Has Stopped’ on some Vista 64bit systems"

    Noel Paton | Nil Carborundum Illegitemi | CrashFixPC | The Three-toed Sloth
    Wednesday, October 19, 2011 7:18 AM
    Moderator