none
Error on HPC deploy RRS feed

  • Question

  • hello.

    i want to deploy win2k8 + hpc on compute nodes. Compute nodes successfully boot from network, make new partition on selected disk, copy windows image and expand it. But when unattended setup starts, there is following error: "The system cannot start the specified program". moreover, I obtain sample result when execute setup.exe without any unattend files! Windows Image made from MSDN AA DVD.

    there full log:

    08/14/08 17:45:53: **** Constructing connection ****
    08/14/08 17:45:53: **** Initializing Crypto Provider ****
    08/14/08 17:45:53: **** Crypto provider not found, creating ****
    08/14/08 17:45:53: **** Running in WinPE ****
    08/14/08 17:45:53: **** Retrieving Guid and MAC info ****
    08/14/08 17:45:53: **** SMBIOS Version 2.3 ****
    08/14/08 17:45:53: **** Guid retrieved: DB6D440C-1E03-11B2-A250-62D87EC8E876 ****
    08/14/08 17:45:53: **** Discovering Adapters ****
    08/14/08 17:45:53: Broadcom BCM5708S NetXtreme II Monolithic Driver
    08/14/08 17:45:53: Broadcom BCM5708S NetXtreme II Monolithic Driver #2
    08/14/08 17:45:53: **** Mac Retrieved: 00:1A:64:34:98:64X00:1A:64:34:98:62X ****
    08/14/08 17:45:53: **** Initializing Server Proxy ****
    08/14/08 17:45:53: **** Connecting to host CLASS4338SERVER ****
    08/14/08 17:45:53: **** DNS Resolution ****
    08/14/08 17:45:53: **** Using IP address 192.168.1.1 ****
    08/14/08 17:45:53: **** Build Socket ****
    08/14/08 17:45:53: **** Connect ****
    08/14/08 17:45:53: **** Connection Success ****
    08/14/08 17:45:53: **** Initialization Complete! ****
    08/14/08 17:45:53: **** Sending initial start flag ****
    08/14/08 17:45:54: COMMAND: net use z: \\CLASS4338SERVER\REMINST ******* /user:*******

    The command completed successfully.
    08/14/08 17:45:55: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:45:55: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:45:56: COMMAND: robocopy "Z:\\config" "x:\\" "diskpart.txt" /R:5 /W:5
    -------------------------------------------------------------------------------
      ROBOCOPY :: Robust File Copy for Windows  
    -------------------------------------------------------------------------------
      Started : Thu Aug 14 17:45:56 2008
      Source : Z:\config\
      Dest : x:\
      Files : diskpart.txt
      Options : /COPY:DAT /R:5 /W:5 
    ------------------------------------------------------------------------------
      1 Z:\config\

      New File 124 diskpart.txt
      0
    100
    ------------------------------------------------------------------------------
      Total Copied Skipped Mismatch FAILED Extras
      Dirs : 1 0 1 0 0 0
      Files : 1 1 0 0 0 0
      Bytes : 124 124 0 0 0 0
      Times : 0:00:00 0:00:00 0:00:00 0:00:00
      Speed : 7750 Bytes/sec.
      Speed : 0.443 MegaBytes/min.
      Ended : Thu Aug 14 17:45:56 2008

    08/14/08 17:45:56: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:45:56: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:45:57: COMMAND: diskpart /s x:\diskpart.txt
    crosoft DiskPart version 6.0.6001
    Copyright (C) 1999-2007 Microsoft Corporation.
    On computer: MININT-GJAK2AI

    Disk 0 is now the selected disk.
    DiskPart succeeded in cleaning the disk.
    DiskPart succeeded in creating the specified partition.
    DiskPart successfully assigned the drive letter or mount point.
      0 percent completed
      ....
      0 percent completed
      100 percent completed
    DiskPart successfully formatted the volume.
    DiskPart marked the current partition as active.

    Leaving DiskPart...
    08/14/08 17:46:34: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:46:34: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:46:36: COMMAND: CcpImg.exe -ipaddress:192.168.1.1 -namespace:"CLASS4338SERVER-CCP" -user:******* -filesrc:"Images\w2k8.WIM" -filedst:"%INSTALLDRIVE%\w2k8.WIM" -password:*******
    Starting Transfer -- File-size: 2977802732
    Completed Transfer -- Return: 0
    Success
    08/14/08 17:48:48: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:48:48: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:48:49: COMMAND: mkdir %INSTALLDRIVE%\Install
    08/14/08 17:48:49: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:48:49: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:48:50: COMMAND: CcpImg.exe -wimsrc:"%INSTALLDRIVE%\w2k8.WIM" -extractdir:"%INSTALLDRIVE%\Install"
    Success
    08/14/08 17:52:06: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:07: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:08: COMMAND: copy /y x:\windows\system32\executionclient.exe %INSTALLDRIVE%\ && copy /y x:\windows\system32\drivers\etc\hosts %INSTALLDRIVE%\hosts.wim && robocopy z:\ x:\ af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml /NP
      1 file(s) copied.
      1 file(s) copied.

    ------------------------------------------------------------------------------

      ROBOCOPY :: Robust File Copy for Windows  

    -------------------------------------------------------------------------------

      Started : Thu Aug 14 17:52:08 2008
      Source : z:\
      Dest : x:\
      Files : af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
      Options : /COPY:DAT /NP /R:1000000 /W:30 
    ------------------------------------------------------------------------------
      1 z:\
      New File 4631 af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
    ------------------------------------------------------------------------------



      Total Copied Skipped Mismatch FAILED Extras
      Dirs : 1 0 1 0 0 0
      Files : 1 1 0 0 0 0
      Bytes : 4.5 k 4.5 k 0 0 0 0
      Times : 0:00:00 0:00:00 0:00:00 0:00:00
      Ended : Thu Aug 14 17:52:08 2008

    08/14/08 17:52:08: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:09: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:10: COMMAND: copy /y x:\windows\executionclient.log %INSTALLDRIVE%\winpe-execlient.log && %INSTALLDRIVE%\Install\setup.exe /unattend:x:\af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
      1 file(s) copied.
    The system cannot execute the specified program.
    08/14/08 17:52:10: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:10: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:15: COMMAND: copy /y x:\windows\executionclient.log %INSTALLDRIVE%\winpe-execlient.log && %INSTALLDRIVE%\Install\setup.exe /unattend:x:\af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
      1 file(s) copied.
    The system cannot execute the specified program.
    08/14/08 17:52:15: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:15: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:20: COMMAND: copy /y x:\windows\executionclient.log %INSTALLDRIVE%\winpe-execlient.log && %INSTALLDRIVE%\Install\setup.exe /unattend:x:\af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
      1 file(s) copied.
    The system cannot execute the specified program.
    08/14/08 17:52:20: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:20: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:25: COMMAND: copy /y x:\windows\executionclient.log %INSTALLDRIVE%\winpe-execlient.log && %INSTALLDRIVE%\Install\setup.exe /unattend:x:\af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
      1 file(s) copied.
    The system cannot execute the specified program.
    08/14/08 17:52:25: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:25: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:30: COMMAND: copy /y x:\windows\executionclient.log %INSTALLDRIVE%\winpe-execlient.log && %INSTALLDRIVE%\Install\setup.exe /unattend:x:\af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
      1 file(s) copied.
    The system cannot execute the specified program.
    08/14/08 17:52:31: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:31: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:36: COMMAND: copy /y x:\windows\executionclient.log %INSTALLDRIVE%\winpe-execlient.log && %INSTALLDRIVE%\Install\setup.exe /unattend:x:\af0fcc85-414a-466d-9b79-dde9d6f0b62f.xml
      1 file(s) copied.
    The system cannot execute the specified program.

    08/14/08 17:52:57: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:57: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:57: COMMAND: 
    08/14/08 17:52:57: **** Command execution finished, sending result ****
    08/14/08 17:52:57: **** Result sent to server ****
    08/14/08 17:52:57: **** Terminating gracefully ****
    08/14/08 17:52:57: **** Shutting down connection ****




    there unattend.xml:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">

      <settings pass="windowsPE">

      <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" versionScope="nonSxS" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <ImageInstall>
      <OSImage>
      <InstallFrom>
      <MetaData>
      <Key>/IMAGE/Index</Key>
      <Value>%IMAGEINDEX%</Value>
      </MetaData>
      </InstallFrom>
      <InstallTo>
      <DiskID>0</DiskID> 
      <PartitionID>1</PartitionID> 
      </InstallTo>
      </OSImage>  
      </ImageInstall>
      <UserData>
      <AcceptEula>true</AcceptEula>
      <FullName>%FULLNAME%</FullName>
      <Organization>%ORGANIZATION%</Organization>
      %PRODUCTKEY%
      </UserData>
      <EnableFirewall>false</EnableFirewall>
      </component>

      <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" versionScope="nonSxS" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <SetupUILanguage>
      <UILanguage>en-US</UILanguage>
      </SetupUILanguage>
      <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
      <UILanguage>en-US</UILanguage>
      <UserLocale>en-US</UserLocale>
      <InputLocale>en-US</InputLocale>
      </component>
       
      <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <DriverPaths>
      <PathAndCredentials wcm:keyValue="1" wcm:action="add">
      <Path>x:\CCPDrivers</Path> 
      </PathAndCredentials>
      </DriverPaths>
      </component>

      </settings>

      <settings pass="specialize">

      <component name="Microsoft-Windows-TerminalServices-LocalSessionManager" processorArchitecture="amd64" versionScope="nonSxS" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <fDenyTSConnections>false</fDenyTSConnections>
      </component>
      <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" versionScope="nonSxS" language="neutral" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <ComputerName>%COMPUTERNAME%</ComputerName>
      </component>

      </settings>

      <settings pass="oobeSystem">

      <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" versionScope="nonSxS" language="neutral" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <AutoLogon>
      <Username>Administrator</Username>
      <Password>
      <Value>%ADMINPASSWORD%</Value>
      <PlainText>true</PlainText>
      </Password>
      <Enabled>true</Enabled>
      <LogonCount>1</LogonCount>
      </AutoLogon>
      <FirstLogonCommands>
      <SynchronousCommand wcm:action="add">
      <CommandLine>cmd.exe /c copy /y %INSTALLDRIVE%\hosts.wim %INSTALLDRIVE%\windows\system32\drivers\etc\hosts</CommandLine>
      <Description>Update Hosts file for OS image for use during first boot</Description>
      <Order>1</Order>
      </SynchronousCommand>
      <SynchronousCommand wcm:action="add">
      <CommandLine>%INSTALLDRIVE%\executionclient %HEADNODE%</CommandLine>
      <Description>Execution Client</Description>
      <Order>2</Order>
      </SynchronousCommand>
      </FirstLogonCommands>
      <OOBE>
      <SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
      <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
      </OOBE>
      <UserAccounts>
      <AdministratorPassword>
      <Value>%ADMINPASSWORD%</Value>
      <PlainText>true</PlainText>
      </AdministratorPassword>
      </UserAccounts>  
      <TimeZone>%TIMEZONE%</TimeZone>  
      </component>

      </settings>
      
    </unattend>

    compute node template:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <Template xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
      Description="">
      <Item
      Name="CreateADAccount">
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Creates a machine account in active directory for the compute node." />
      </Item>
      <Item
      Name="UnicastCopy">
      <Parameter
      Name="Source"
      Value="config\diskpart.txt" />
      <Parameter
      Name="Destination"
      Value="x:\diskpart.txt" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Copies a file from the head node using SMB." />
      </Item>
      <Item
      Name="PartitionDisk">
      <Parameter
      Name="DiskPartScript"
      Value="x:\diskpart.txt" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Partitions the disks on the compute node using a diskpart.exe script." />
      </Item>
      <Item
      Name="MulticastCopy">
      <Parameter
      Name="SourceFile"
      Value="Images\w2k8.WIM" />
      <Parameter
      Name="DestFile"
      Value="%INSTALLDRIVE%\w2k8.WIM" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Copies a file from the head node using a multicast protocol." />
      </Item>
      <Item
      Name="ExecuteCommand">
      <Parameter
      Name="Command"
      Value="mkdir %INSTALLDRIVE%\Install" />
      <ParameterList
      Name="ErrorWhiteList">
      <Value>1</Value>
      </ParameterList>
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Creating local directory for install media" />
      </Item>
      <Item
      Name="ExtractWim">
      <Parameter
      Name="WimPath"
      Value="%INSTALLDRIVE%\w2k8.WIM" />
      <Parameter
      Name="DestinationPath"
      Value="%INSTALLDRIVE%\Install" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Extracts the WIM Image to local disk." />
      </Item>
      <Item
      Name="WindowsSetup">
      <Parameter
      Name="Image"
      Value="w2k8.WIM\Windows Server 2008 STANDARD (x64)" />
      <Parameter
      Name="ProductKey"
      Value="--------- VALID KEY REMOVED FOR CONSPIRACY------------" />
      <Parameter
      Name="AutogeneratedPassword"
      Value="False" />
      <Parameter
      Name="InstallDrive"
      Value="C" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Installs Windows using Setup.exe on the compute node." />
      </Item>
      <Item
      Name="JoinDomain">
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Join a domain." />
      </Item>
      <Item
      Name="Reboot">
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Reboot." />
      </Item>
      <Item
      Name="ExecuteOSCommand">
      <Parameter
      Name="Command"
      Value="servermanagercmd.exe -install NET-Non-HTTP-Activ" />
      <ParameterList
      Name="ErrorWhiteList">
      <Value>1003</Value>
      </ParameterList>
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Installing .NET Framework 3.0" />
      </Item>
      <Item
      Name="MountShare">
      <Parameter
      Name="DriveLetter"
      Value="z:" />
      <Parameter
      Name="Path"
      Value="\\%CLUSTERNAME%\REMINST" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Mounts a share." />
      </Item>
      <Item
      Name="UnicastOSCopy">
      <Parameter
      Name="Source"
      Value="z:\setup.exe" />
      <Parameter
      Name="Destination"
      Value="%INSTALLDRIVE%\HpcInstall\setup.exe" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Copies a file from the head node using SMB." />
      </Item>
      <Item
      Name="UnicastOSCopy">
      <Parameter
      Name="Source"
      Value="z:\en-us" />
      <Parameter
      Name="Destination"
      Value="%INSTALLDRIVE%\HpcInstall\en-us" />
      <Parameter
      Name="Directory"
      Value="True" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Copies a file from the head node using SMB." />
      </Item>
      <Item
      Name="UnicastOSCopy">
      <Parameter
      Name="Source"
      Value="z:\Setup" />
      <Parameter
      Name="Destination"
      Value="%INSTALLDRIVE%\HpcInstall\Setup" />
      <Parameter
      Name="Directory"
      Value="True" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Copies a file from the head node using SMB." />
      </Item>
      <Item
      Name="InstallCCP">
      <Parameter
      Name="SetupSourceDir"
      Value="%INSTALLDRIVE%\HpcInstall" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Installs HPC pack on the compute node." />
      </Item>
      <Item
      Name="ExecuteOSCommand">
      <Parameter
      Name="Command"
      Value="rmdir /s /q %INSTALLDRIVE%\Install" />
      <ParameterList
      Name="ErrorWhiteList" />
      <Parameter
      Name="ContinueOnFailure"
      Value="True" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Cleaning up Windows Install Data" />
      </Item>
      <Item
      Name="ExecuteOSCommand">
      <Parameter
      Name="Command"
      Value="rmdir /s /q %INSTALLDRIVE%\HpcInstall" />
      <ParameterList
      Name="ErrorWhiteList" />
      <Parameter
      Name="ContinueOnFailure"
      Value="True" />
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Cleaning up HPC Pack Install Data" />
      </Item>
      <Item
      Name="ActivateOsItem">
      <Parameter
      Name="Description"
      Value="Activates the operating system on the compute node." />
      </Item>
    </Template>

    compu

    Thursday, August 14, 2008 4:09 PM

Answers

  • A retail W2K8 disk should be fine, but it MUST be a 64-bit version of the operating system.

    The WinPE image included with Windows HPC Pack is 64-bit, and WinPE does not support WoW emulation (hence the failure to invoke 32-bit setup).
    Even if 32-bit W2K8 is manually installed, HPC-Pack head-nodes and compute-nodes will not install on a 32-bit OS.

    Friday, October 10, 2008 3:57 PM

All replies

  • Is the "MSDN AA DVD" a 64-bit OS?  Have you tried using the OS available on our Connect web site?
    Friday, September 12, 2008 10:31 AM
  • hi there-
    was there any resolution to this problem? I have the same error-

    I used a w2k8 retail disk to build the deployment image - would this make any difference?
    Wednesday, October 8, 2008 1:07 PM
  • A retail W2K8 disk should be fine, but it MUST be a 64-bit version of the operating system.

    The WinPE image included with Windows HPC Pack is 64-bit, and WinPE does not support WoW emulation (hence the failure to invoke 32-bit setup).
    Even if 32-bit W2K8 is manually installed, HPC-Pack head-nodes and compute-nodes will not install on a 32-bit OS.

    Friday, October 10, 2008 3:57 PM