none
Vista Validation check on dowload page crashes IE. RRS feed

  • Question

  • I have installed Vista and have been advised by Vista to install KB941649.   When I go to the MS link and try to download the first thing I'm asked to do is Validate.  I click on Validate and it closes IE (all windows and all sessions) then relaunches IE.  It has also been happening trying to post to any MS forum/help site.   I have been trying for three days to post to this forum and only this morning does it seem to be working....we shall see.  I aslo installed Netscape when I encountered this problem and it also crashes when I try to use it to run the validation check. 

     

    From MGAdiag

     

    Diagnostic Report (1.7.0062.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Online Validation Code: 0x0
    Cached Validation Code: 0x0
    Windows Product Key: *****-*****-886K8-8TFHH-W83B3
    Windows Product Key Hash: dNmy9qAtM4bRWhd/TQxsjhj/0OE=
    Windows Product ID: 89578-OEM-7318216-79084
    Windows Product ID Type: 3
    Windows License Type: OEM System Builder
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
    CSVLK Server: N/A
    CSVLK PID: N/A
    ID: {29317C93-819D-49B8-B3C3-F6E48D2AC2B9}(3)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.7.59.1
    Signed By: N/A, hr = 0x80096010
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_gdr.070627-1500
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    WgaER Data-->
    Grace Flag: 0x0
    Commit: N/A, hr = 0xc004f012
    Reboot Flag: 0x0
    ThreatID(s): N/A, hr = 0xc004f012
    Wgaer.exe Version: N/A, hr = 0x80070002
    Wgaer.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: FCEE394C-2968-80070002

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{29317C93-819D-49B8-B3C3-F6E48D2AC2B9}</UGUID><Version>1.7.0062.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.003</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-W83B3</PKey><PID>89578-OEM-7318216-79084</PID><PIDType>3</PIDType><SID>S-1-5-21-326895379-969892724-3253796325</SID><SYSTEM><Manufacturer>Compaq Presario 061</Manufacturer><Model>RE473AA-ABA SR2020NX NA680</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version> 3.00</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20060630000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>11313507018400F6</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><BRT/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults> 

    Spsys.log Content: 0x80070002

     

    Thanks for your help....if this gets posted that is....:-)

     

    Chris 

    Friday, November 2, 2007 3:30 PM

Answers

  • Friday, November 2, 2007 3:33 PM
    Moderator
  • Thanks Carey, it looks like I passed the diagnostics....all were pass.   When I tried the validation button....it crashed IE. 

     

    Any thoughts?   

     

    Chris

     

     

    Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Results

    Passed Active scripting allowed
    Passed Display images enabled
    Passed Computer time and date correct
    Passed Cookies enabled
    Passed ActiveX enabled
    Passed Windows validation ActiveX loaded
    Passed Office validation ActiveX loaded
    Passed Validation Self-help ActiveX loaded
    Friday, November 2, 2007 4:27 PM
  • Hi CJB,

     

      Everything looks good with your Diagnostic Report and Results. I would say that IE was having some sort of bug or issue, but you mentioned that Netscape experienced the same crash so it does not appear to be specific to IE.

     

      I would suggest opening a (no cost) WGA Support Request at http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52029

     

    Thank you,

    Darin Smith

    WGA Forum Manager

     

    Friday, November 2, 2007 6:13 PM

All replies

  • Friday, November 2, 2007 3:33 PM
    Moderator
  • Thanks Carey, it looks like I passed the diagnostics....all were pass.   When I tried the validation button....it crashed IE. 

     

    Any thoughts?   

     

    Chris

     

     

    Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Results

    Passed Active scripting allowed
    Passed Display images enabled
    Passed Computer time and date correct
    Passed Cookies enabled
    Passed ActiveX enabled
    Passed Windows validation ActiveX loaded
    Passed Office validation ActiveX loaded
    Passed Validation Self-help ActiveX loaded
    Friday, November 2, 2007 4:27 PM
  • Hi CJB,

     

      Everything looks good with your Diagnostic Report and Results. I would say that IE was having some sort of bug or issue, but you mentioned that Netscape experienced the same crash so it does not appear to be specific to IE.

     

      I would suggest opening a (no cost) WGA Support Request at http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52029

     

    Thank you,

    Darin Smith

    WGA Forum Manager

     

    Friday, November 2, 2007 6:13 PM