locked
Office XP Pro Genuine Validation Error RRS feed

  • Question

  •  

    My Office XP has failed the MS Genuine validation routine.  The error message says that my product needs to be activated, but it has been activated for several years.  I ran the MGA tool and here's the result:

     

     

    Diagnostic Report (1.7.0062.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Validation Code: 0
    Online Validation Code: N/A
    Cached Validation Code: N/A
    Windows Product Key: (Not printed here)
    Windows Product Key Hash: +1HHps8u4+HcuE9mjtPUzb0wgB8=
    Windows Product ID: (Not printed here)

    Windows Product ID Type: 5
    Windows License Type: Retail
    Windows OS version: 5.1.2600.2.00010100.2.0.pro
    CSVLK Server: N/A
    CSVLK PID: N/A
    ID: ( Not printed here)

    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.7.36.0
    Signed By: Microsoft
    Product Name: N/A
    Architecture: N/A
    Build lab: N/A
    TTS Error: N/A
    Validation Diagnostic: 025D1FF3-171-1
    Resolution Status: N/A

    Vista BRT Data-->
    Grace Flag: N/A
    Commit: N/A
    Reboot Flag: N/A
    ThreatID(s): N/A
    Wgaer.exe Version: N/A, hr = 0x80070002
    Wgaer.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    Notifications Data-->
    Cached Result: 0
    File Exists: Yes
    Version: 1.7.17.0
    WgaTray.exe Signed By: Microsoft
    WgaLogon.dll Signed By: Microsoft

    OGA Data-->
    Office Status: 101 Not Activated
    OGA Version: Registered, 1.6.21.0
    Signed By: Microsoft
    Office Diagnostics: 025D1FF3-171-1_3E121E02-385-80004005_3E121E02-452-80004005_3E121E02-312-80004005_3E121E02-372-80004005_3E121E02-452-80004005_3E121E02-312-80004005_3E121E02-372-80004005_3E121E02-452-80004005_3E121E02-312-80004005

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data--> (Not printed here)

     

    Any ideas?

    Tuesday, October 9, 2007 4:56 PM

Answers

  • Can you try the following steps?  Please make sure you have your product key (for Office) available.

     

    1) Go to: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data\
    2) Delete the data.dat file.
    3) This data.dat file is for Office (not OGA).
    4) Once the file has been deleted, open an Office application such as MS Word (or your own personal favorite) and ACTIVATE it.
    5) After product activation is successful, try revalidating (this is the OGA part; Office Genuine Advantage) by visiting: http://www.microsoft.com/genuine  and click "Validate Office"

     

    Please let us know if this resolves the problem.

    Tuesday, October 9, 2007 5:24 PM

All replies

  • Can you try the following steps?  Please make sure you have your product key (for Office) available.

     

    1) Go to: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data\
    2) Delete the data.dat file.
    3) This data.dat file is for Office (not OGA).
    4) Once the file has been deleted, open an Office application such as MS Word (or your own personal favorite) and ACTIVATE it.
    5) After product activation is successful, try revalidating (this is the OGA part; Office Genuine Advantage) by visiting: http://www.microsoft.com/genuine  and click "Validate Office"

     

    Please let us know if this resolves the problem.

    Tuesday, October 9, 2007 5:24 PM
  • MNCBAK,

     

    This is an issue with your XML services on the computer.  If you compare your Diagnostic Report to others on the forum, you will notice that yours is missing a bunch of text below the "Office Details" line. We commonly refer to this area as the XML blob. This is caused by a missing Registry Key.
    I will provide you the steps to resolve this XML issue.

     Fix (Part 1):

    1) Click “Start” button, then “Run”
    2) In the Run window, Type: regsvr32 msxml3.dll  <Click OK>
       (Note: This will register the msxml3.dll and the registry entry ‘HKEY_CLASSES_ROOT\MSXML.DOMDocument’ will be generated)
       If this does not work, the msxml3.dll may be missing or corrupt. Follow the below Fix (Part 2), in that case:

     Fix (Part 2):

    1) Go to the Microsoft XML Parser (MSXML) 3.0 Service Pack 7 (SP7) download page at:  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=28494391-052b-42ff-9674-f752bdca9582&DisplayLang=en
    2) From the files available, download “msxml3.msi”
    3) Double click the file and follow the steps to install.
    4) Click “Start” button, then “Run...”
    5) In the Run window, Type: regsvr32 msxml3.dll  <Click OK>
     

     Please be sure to backup or otherwise offload any data from the hard disk prior making any changes in the registry. You should be okay because the files are being registried and no changes but still a good idea to ensure any critical data is saved. Please let us know if the above steps resolved your issues. Have a great weekend.  


    Thank you

    Stephen Holm, MS
    OGA Forum Manager

     

    Wednesday, October 10, 2007 12:21 AM