locked
Invalid overnight also. Congratulations M$, you've wasted my time again RRS feed

  • Question

  • Worked just fine last night, perhaps installing your own M$ VPN update for Vista (since that naturally couldn't work correctly either) or the Windows update driver for my network card killed it.

     

    Thanks for another headache for no reason, activating a legitimate copy isn't good enough, let's do this every time...  Since M$ apparently lacked the foresight to see that these kind of things are going to happen. 

     

    What if I was your normal Joe Schmo user and not a network admin?  I'd be screwed, that's what.

     

    Brilliant.

     

    Bytw, the instructions to troubleshoot this needless problem tell me to run diskchecker but I can't because I can't get at ANYTHING except a browser, no ctrl+alt+delete task manager or anything.

     

    This is beyond pathetic.

     

    Also...the first thing that happens when I try to validate online is...

     

    "Windows cannot find 'http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=65174'.  Make sure you typed the name correctly, and then try again"

     

    Priceless.

     

     

    I'm getting the "An unauthorized change was made to your license" and no I didn't install any of those programs.

     

     

     

    [0x80070426]
     

     

     

     

     

    Diagnostic Report (1.7.0039.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Invalid License
    Detailed Status: 0xc004f027
    Cached / Grace status: (N/A, hr = 0x80004005) / (N/A, hr = 0x80004005)
    Windows Product Key: *****-*****-9VG33-949G7-7KQRH
    Windows Product Key Hash: UbVsGfwSpCpAtzxbJ0cM6pDk/sQ=
    Windows Product ID: 89578-015-5365763-71829
    Windows Product ID Type: 5
    CSVLK Server: N/A
    CSVLK PID: N/A
    Windows License Type: Retail
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.000
    ID: {0961CC81-E10E-4DB1-9271-C02462A199DB}(3)
    Is Admin: Yes
    Commit / Reboot / BRT: (N/A, hr = 0x80004005) / 0x0 / (N/A, hr = 0x80004005)
    WGA Version: Registered, 1.7.36.0
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error: M:20070704113449239-
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: Failed to retrieve file version. - 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: FCEE394C-2993-80070002

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: I:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{0961CC81-E10E-4DB1-9271-C02462A199DB}</UGUID><Version>1.7.0039.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.000</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-7KQRH</PKey><PID>89578-015-5365763-71829</PID><PIDType>5</PIDType><SID>S-1-5-21-326859582-534658879-1777797873</SID><SYSTEM><Manufacturer>VIA Technologies, Inc.</Manufacturer><Model>KT400A-8237</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Phoenix Technologies, LTD</Manufacturer><Version>6.00 PG</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="2"/><Date>20040826000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>58323507018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/></Office></Software></GenuineResults> 

     

    Wednesday, July 4, 2007 4:02 PM

Answers

  •  

    Please try this: 

     

     Open an elevated command prompt (find Command Prompt in the start menu, right-click it and choose "Run as administrator") and type "net start slsvc" (and hit enter). 

     

     If you get the following message:

     

     "The Software Licensing service is starting.
        The Software Licensing service was started successfully."

     

     try validating again.  You can do that by clicking "Validate Windows" here: http://www.microsoft.com/genuine/

     

     If you get a different message please run a disk check and then run (no quotes) "sfc /scannow" in an elevated Command Prompt.  And then try validating again.

     

     Thank you!

    Monday, July 16, 2007 5:35 PM