locked
Email router log is full of #31826 - Refreshing configuration settings. RRS feed

All replies

  • Hi,

    I think it may be caused by the email router log level. You can change it to default value:

    1. Log on to the server where the Microsoft CRM E-mail Router is installed by using local administrator permissions.
    2. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
    3. Locate and then click the following registry subkey:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSCRMEmail
    4. Right-click the LogLevel registry entry, click Modify, and then change the value to 1. By default, this value is set to 1.

    Update the Microsoft.Crm.Tools.EmailAgent.xml configuration file for the E-mail Router Service. To do this, follow these steps:

    1. In Windows Explorer, locate the Microsoft.Crm.Tools.EmailAgent.xml file. By default, this file is located in the following folder:
      SystemDrive:\Program Files\Microsoft CRM Email\Service
    2. Open the file by using Notepad or another text-editing program.
    3. In the file, examine the <SystemConfiguration> node, and then scroll down the text toward the end of the file to find the following statement:
      <LogLevel>1</LogLevel>
      By default, this value is set to 1 (one). It has 1.2.3 three values.  Log  level. 1 – Normal, 2 – Advance, 3 - Details.
    4. Save the file.
    5. Restart the E-mail Router Service. You will find a new Event Viewer log view that is named MSCRMEmailLog. It is in this Event Viewer log view that the events appear.

    Wilson

    Monday, March 25, 2013 6:56 AM
  • Thanks for the reply Wilson. I am aware that the log level makes them go away from the log but still wonders if it's "normal" for the config to refresh once a second, seems a LOT of refreshing.

    Regards


    Rickard Norström Developer CRM-Konsulterna
    http://www.crmkonsulterna.se
    Swedish Dynamics CRM Forum: http://www.crmforum.se
    My Blog: http://rickardnorstrom.blogspot.se

    Monday, March 25, 2013 7:00 AM
  • Check out this blog for full explaination of the Email Router configuration file

    http://blogs.msdn.com/b/crm/archive/2008/07/02/email-router-configuration-xml-file-explained.aspx

    I think one of the ConfigRefreshPeriod attributes might be set incorrectly.


    Roar Jørstad aka sveroa
    Senior Consultant, EVRY as
    Blog: Notebook, trick & tips
    Please mark as answer or helpful if my post is useful

    Monday, March 25, 2013 5:49 PM
  • I see the same problem, where "#31826 - Refreshing configuration settings." shows up every second in the event log.  

    The value for ConfigRefreshPeriod is set to 5000.  If the period is in milliseconds then i would suspect that the message would only appear every 5 seconds.  

    As a test I changed to 50,000 and still saw the message showing up every second.

    Tuesday, November 5, 2013 7:59 PM
  • refresh time fixed by - loglevel =1 in .xml file

    --

    <LogLevel>1</LogLevel>

    --

    any others trics not help

    Saturday, July 19, 2014 4:33 PM
  • I have the same results. Wonder how to fix this with loglevel still set to 3.

    Manivannan.P

    Tuesday, March 8, 2016 12:39 PM