locked
Random deactivations? RRS feed

  • Question

  • So, I've gone through extensive troubleshooting, both on my own, and with Microsoft reps, and the problem still seems to be happening.  The problem is that every now and then, windows has gotten into the habit of deactivating itself when I restart my computer.  I'll do a restart, and windows will come up with the window requiring me to activate or I can't use windows.  No activation methods would work at all, online methods would result in error codes, new product keys came up with error codes.. even the phone method wouldnt' provide me an installation ID to use.  Eventually we decided to do a reinstall on windows, not a clean install, and so far, the only thing that it has fixed, is I can now get an installation ID from the phone method, and reactivate windows that way, but still, every now and then, it will still deactivate itself for no apparent reason.  Following is results of the diagnostic tool..

     

    Diagnostic Report (1.7.0012.0):
    -----------------------------------------
    WGA Data-->
    Validation Status: Genuine
    Detailed Status: 0x1
    Windows Product Key: *****-*****-HJGX3-VGBTK-RMQQG
    Windows Product Key Hash: tyhW5XVGRhOarzPqiWJSIa9lQvE=
    Windows Product ID: 89578-015-2839661-71039
    Windows Product ID Type: 5
    Windows License Type: Retail
    Windows OS version: 6.0.6000.2.00010300.0.0.003
    ID: 39ea4954-5023-493e-b489-8a20c80d049a
    Is Admin: No
    AutoDial:
    Registry: 0x0
    WGA Version: Registered, 1.5.723.1
    Signed By: Microsoft
    Product Name: Windows Vista (TM) Home Premium
    Architecture: 0x00000000
    Build lab: 6000.vista_rtm.061101-2205
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A

    Notifications Data-->
    Cached Result: N/A
    File Exists: No
    Version: N/A
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

    OGA Data-->
    Office Status: 102
    OGA Version: Failed to retrieve file version. - 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: FCEE394C-3178-80070002_025D1FF3-138-80041010_025D1FF3-324-80040154_025D1FF3-269-80040154_025D1FF3-273-80070002

    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

    File Scan Data-->

    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>39ea4954-5023-493e-b489-8a20c80d049a</UGUID><Version>1.7.0012.0</Version><OS>6.0.6000.2.00010300.0.0.003</OS><PKey>*****-*****-*****-*****-RMQQG</PKey><PID>89578-015-2839661-71039</PID><PIDType>5</PIDType><SID>S-1-5-21-2976792364-3477426834-987145302</SID><SYSTEM><Manufacturer>stem manufacturer</Manufacturer><Model>System Product Name</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>American Megatrends Inc.</Manufacturer><Version>1702   </Version><SMBIOSVersion major="2" minor="4"/><Date>20070109000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>15303507018400FC</HWID><UserLCID>1009</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Mountain Standard Time(GMT-07:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/></MachineData>   <Software><Office><Result>102</Result><Products><Product GUID="{91120000-0012-0000-0000-0000000FF1CE}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Standard 2007</Name><Ver>12</Ver><Val>911CC0B2BD9225E</Val><Hash>17A+e/wrV0/TMU8KucMF2mYZjKY=</Hash><Pid>81607-303-8368037-64656</Pid><PidType>10</PidType></Product></Products></Office></Software></GenuineResults> 

     

    so aside from doing a complete clean install, which may not even work anyways for some reason.. does anyone have any ideas? any help would be appreciated, I'm getting really tired of reactivating over the phone Tongue Tied.. Thanks

    Friday, May 18, 2007 8:54 AM

Answers

  • Hi,

    I'm not sure if you've tried this:

    Locate LegitCheckControl.dll in C:\Windows\System32 directory.  Delete the said dll file. 

    Go back to http://www.microsoft.com/genuine then hit validate.  It will install the activex again to validate. 

    See if that will work.

     

    Friday, May 18, 2007 2:38 PM

All replies

  • Hi,

    I'm not sure if you've tried this:

    Locate LegitCheckControl.dll in C:\Windows\System32 directory.  Delete the said dll file. 

    Go back to http://www.microsoft.com/genuine then hit validate.  It will install the activex again to validate. 

    See if that will work.

     

    Friday, May 18, 2007 2:38 PM
  • sorry, i went and reposted in the correct forum, true, i lose my validation everytime windows deactivates, but this is not the main problem, thanks tho
    Friday, May 18, 2007 6:14 PM