locked
WHS connector after reinstall RRS feed

  • Question

  • Hi Guys,

    Had to reinstall my home server from scratch, but got a minor problem, when I go into Vista, the WHS icon is grey so It cant see the WHS and therfore do backups is there any way I can make it rediscover it, or is it a case of just reinstalling it? 
    Tuesday, September 23, 2008 6:20 AM

Answers

  • You can try to run discovery.exe from Program Files\Windows Home Server folder.
    This should detect and reconnect to the server.
    Best greetings from Germany
    Olaf
    • Marked as answer by TheMaster0071 Tuesday, September 23, 2008 6:05 PM
    Tuesday, September 23, 2008 9:40 AM
    Moderator

All replies

  • You can try to run discovery.exe from Program Files\Windows Home Server folder.
    This should detect and reconnect to the server.
    Best greetings from Germany
    Olaf
    • Marked as answer by TheMaster0071 Tuesday, September 23, 2008 6:05 PM
    Tuesday, September 23, 2008 9:40 AM
    Moderator
  • TheMaster0071 said:

    Hi Guys,

    Had to reinstall my home server from scratch, but got a minor problem, when I go into Vista, the WHS icon is grey so It cant see the WHS and therfore do backups is there any way I can make it rediscover it, or is it a case of just reinstalling it? 


    Is your connector version PP1 1800 and your server still on RTM (1500)? You may need to update the server to Power Pack 1.

    Thank you
    Lara Jones [MSFT] Windows Home Server Team
    Tuesday, September 23, 2008 2:25 PM
    Moderator
  • Yes the original version dont want to go to powerpack 1 until its released to public.
    Tuesday, September 23, 2008 6:04 PM
  • TheMaster0071 said:

    Yes the original version dont want to go to powerpack 1 until its released to public.



    Power Pack 1 is at RTW or released to the public.

    The release was put on Windows Update last month.

    Thank you


    Lara Jones [MSFT] Windows Home Server Team
    Tuesday, September 23, 2008 6:11 PM
    Moderator