locked
Trouble installing CRM 4 Roles on Windows 2008 R2 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I am trying to install to servers with CRM 4.. Their OS is both Windows Server 2008 R2 Standard. On one of the servers I like to install the application roles and on the other the deplaoyment role. For both servers I have configured a setup config xml file. Trying to run the the setupserver command returns the following error:

    Error parsing config file(HRESULT = 0x800C0006)

    Any advice on troubleshooting?

    I use the following command:

    .\SetupServer.exe /L D:\Log\crm4setup.log /config D:\Config\CRM4DepSetup.xml

    Content of CRM4DepSetup (hidden license, password and servernames)

    <CRMSetup>
      <Server>
        <Patch update="false"/>
        <LicenseKey>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</LicenseKey>
        <SqlServer>XX-MPS-XX</SqlServer>
        <Database create="false"/>
        <WebsiteUrl Create="true"/>
        <InstallDir>D:\Program Files\Microsoft CRM</InstallDir>
        <Roles>
          <Role name="DeploymentService"/>
        </Roles>
        <SQM optin="false"/>
        <CrmServiceAccount type="DomainUser">
          <ServiceAccountLogin>MPS\CRMService</ServiceAccountLogin>
          <ServiceAccountPassword>xxxxxxxx</ServiceAccountPassword>
        </CrmServiceAccount>
      </Server>
    </CRMSetup>

    Output of CRM40Setup.log:

    15:08:43|   Info| === Logboekfunctie installatie-bootstrap gestart op 13-4-2010 om 15:08:43 ===
    15:08:43|   Info| Bootstrap version: 4.0.7333.113.
    15:08:43|   Info| User: administrator.
    15:08:43|   Info| Invoked with command line: "B:\Server\amd64\SetupServer.exe"  /L D:\Log\crm4setup.log /config D:\Config\CRM4DepSetup.xml
    15:08:43|   Info| Running B:\Server\amd64\SetupServer.exe
    15:08:43|   Info| Loading bootstrap library B:\Server\amd64\ServerSetup.dll
    15:08:43|   Info| Microsoft Dynamics CRM is not currently installed.
    15:08:43|   Info| Closing bootstrap library B:\Server\amd64\ServerSetup.dll
    15:08:43|   Info| Beginning to parse configuration file 'D:\Config\CRM4DepSetup.xml'
    15:08:43|  Error| Error parsing config file(HRESULT = 0x800C0006) (configfileparse.h:CConfigFileParser::Parse:325).
    15:08:45|  Error| Error parsing config file, Error, OK
    15:08:45|   Info| InputResult: OK
    15:08:45|   Info| === Logboekfunctie installatie-bootstrap gestopt op 13-4-2010 om 15:08:45 ===

    Tuesday, April 13, 2010 1:22 PM

Answers

All replies

  • Hello ,
    You can see this article http://support.microsoft.com/kb/950100
    Best Regards, Lassaad
    Tuesday, April 13, 2010 1:31 PM
  • Hello Lassaad,

    Thanks for the link, I reassured that all requirements were met, I did not leave out one.

    No change ins setupserver behaviour.

     Funny thing is that when I do not use a configuration xml file and run the CRM setup with it's full GUI wizard, everything installs just fine, but to my understanding the full GUI wizard does not let me differentiate all the roles, so I can only choose for Application or Platform server.

     

     

    Tuesday, April 13, 2010 1:48 PM
  • It looks like your configuration file is missing the Organization information - I think you need to include this if you specify not to create the database - i.e. if you have <Database create="false"/>


    Microsoft CRM MVP - http://mscrmuk.blogspot.com  http://www.excitation.co.uk
    • Marked as answer by Jim Glass Jr Thursday, April 15, 2010 3:42 PM
    Tuesday, April 13, 2010 2:51 PM
    Moderator
  • Hello David,

     

    Your half right because I gave only half of the information. The first server is creating the database but it receives the same error when running setup. Should I add <Organization>CRM</Organization> to the Deployment server config xml file?\

     The first server uses:

    <CRMSetup>
    <Server>
    <Patch update="false"/>
    <LicenseKey>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</LicenseKey>
    <SqlServer>XX-mps-XX</SqlServer>
    <Database create="true"/>
    <Reporting URL="http://XX-mps-XX/ReportServer"/>
    <basecurrency isocurrencycode="EUR" currencyname="EURO" currencysymbol="EUR"/>
    <Organization>CRM</Organization>
    <OrganizationFriendlyName>CRM</OrganizationFriendlyName>
    <OU>OU=Hosting,DC=mps,DC=local</OU>
    <WebsiteUrl>/LM/W3SVC/1</WebsiteUrl>
    <InstallDir>"D:\Program Files\Microsoft CRM"</InstallDir>
    <CrmServiceAccount type="NetworkService"></CrmServiceAccount>
    <SQM optin="false"/>
    <Email>
      <IncomingExchangeServer name="XX-XXX-XX"/>
    </Email>
    <ifdsettings enabled="true">
      <internalnetworkaddress>10.172.200.31-255.255.0.0</internalnetworkaddress>
      <rootdomainscheme>https</rootdomainscheme>
      <sdkrootdomain>domain.nl</sdkrootdomain>
      <webapplicationrootdomain>domain.nl</webapplicationrootdomain>
    </ifdsettings>
    </Server>
    </CRMSetup>
     

    Tuesday, April 13, 2010 4:15 PM