locked
[IE8] Hata 105 Sunucu bulunamıyor... RRS feed

  • Soru

  •  İyi çalışmalar,

     Benim henüz çözemediğim Hata 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Sunucu bulunamadı.

    Kablosuz bağlanıyorum.Acaba sorun modemden mi? Windows'la ilgili bir sorun mu bilemiyorum. İnternet servis sağlayıcı ile ilgili görüştüm ve geçerli bir ıp nosu aldığım söylendi. Zaten bu sorun zaman zaman yaşanıyor tekrar bağlantıyı denediğimde sayfayı açabiliyor bazen, bazen de bir kaç defa deniyorum açmayınca...Tabii sinir bozucu bir durum onarmak için yardımızı dilerim teşekkür ederim...


    15 Aralık 2010 Çarşamba 16:14

Yanıtlar

  • Merhabalar serguvan,

    Kullanmış olduğunuz web tarayıcınız Google Chrome mu? Çerezleri ve Cookiesleri temizleyerek hataya tekrar göz atarmısınız?

    105 hatası genelde Chrome tarayıcınlarından kaynaklanmaktadır. Chrome kaldırarak İnternet Explorer Cookieslerini temizledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp probleminizin devam edip etmediğini kontrol edelim.

    Sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

    Kolay gelsin.

    İlker CUMBUR
    Information Systems or Technical Administrator
    Computer Hardware & Software Developer
    16 Aralık 2010 Perşembe 11:42

Tüm Yanıtlar

  • Merhaba Serguvan,

    Kullanmış olduğunuz işletim sistemi sürümü dedir ?

    Farklı bir kablosuz ağ ortamında deneme şansınız oldumu ?

    Kablolu olarak bağlandığınızda problem devam ediyormu ?

    Bu hata genelede Ipv4 altında dns yönlendirmelerinde gözükmektedir.

    İşletim sisteminiz hakkında bilgi verirseniz size yardımcı olabiliriz.


    Selim BAYRAKTAR
    MCP-MCTS-MCITP.SA-MCITP.EA
    • Yanıt Olarak İşaretleyen serguvan 20 Aralık 2010 Pazartesi 09:13
    • Yanıt İşaretini Geri Alan serguvan 26 Aralık 2010 Pazar 12:22
    15 Aralık 2010 Çarşamba 16:48
  •  Merhaba Sayın Bayraktar,

     İşletim sistemi sürümü Windows 7 starter.Farklı bir kablosuz ağ ortamında benim deneme şansım olmadı. Kablolu olarak bağlanmayı henüz denemedim. Fakat modem ayarlarından dinamik dns yi aktif hale getirdim ve henüz aynı problemi yaşamadım. Ayrıca acaba yaptığım doğru mu bir sakıncası olur mu? Şimdi ne yapılabilir?

    15 Aralık 2010 Çarşamba 16:56
  •  Ayrıca işlemci Intel Atom CPU N470 1.83 Ghz RAM 1 gb. 32 Bit.Ayrıca tls 1.0 1.1 1.2 ssl 2.0 ssl 3.0 etkin hale getirdim. Ve sorun çözülmüş görünüyor.Ama ben hala ne yaptığımı bilmiyorum acaba doğru mu?

     

    15 Aralık 2010 Çarşamba 17:08
  •  Başka sekme açtığımda hata 105 aldım az önce gene...Ama buradaki oturumuma döndüğümde bu mesajı yazabildim ve sanırım gönderedebilicem.
    15 Aralık 2010 Çarşamba 17:29
  • Merhaba Serguvan,

    Sistemde yüklü olan antivirüs programı var ise bu programın güvenlik ayarlarıda buna sebep olabilir.Çok sık bir şekilde bu problemle karşılaşıyorsanız, Windows 7'yi ağ ile güvenli modda başlatıp test etmenizi önerebilirim.Eğer burda bir problem çıkmıyorsa muhtemelen başlangıç programlarından (anvirüs yazılımı gibi) kaynaklanıyordur.Bir de C:\Windows\System32\drivers\etc\host dosyasını notepad ile açıp içeriğini kontrol etmenizi önerebilirim.

     

    Murat Tanyel

    16 Aralık 2010 Perşembe 08:26
  • Merhabalar serguvan,

    Kullanmış olduğunuz web tarayıcınız Google Chrome mu? Çerezleri ve Cookiesleri temizleyerek hataya tekrar göz atarmısınız?

    105 hatası genelde Chrome tarayıcınlarından kaynaklanmaktadır. Chrome kaldırarak İnternet Explorer Cookieslerini temizledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp probleminizin devam edip etmediğini kontrol edelim.

    Sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

    Kolay gelsin.

    İlker CUMBUR
    Information Systems or Technical Administrator
    Computer Hardware & Software Developer
    16 Aralık 2010 Perşembe 11:42
  •  Merhabalar,

     Google Chrome'u yüklemiştim çünkü İnternet Explorer'da sayfayı açmıyordu bazen ve sorun giderme tuşuna basınca da bir sorun algılamıyordu. En azından Google Chrome da hatanın numarasını öğrendim ve şu cevabı aldım öncelikle :

    Ipv4 altında dns yönlendirmeleri denince biraz araştırıp bağlantımın dns ayarlarını değiştirdim. Ve 15.12.2010 dan bugüne ilk defa Chrome'u açtığımda(dns ayarı sonrası) ve az önce bir kere daha hata 105 aldım.Fakat bu süre içerisinde sık sık deneme fırsatım oldu. Sorun şu an için pek rahatsız edici değil(sadece 2 kez oldu).Ama yine de Sayın İlker Cumbul'un tavsiyesine uyup çerezleri temizleyeceğim. Dns ayarları değiştikten sonra internet explorer'da da sorun yaşamadım bir kullanıcı olarak...Hepinize şimdilik teşekkür eder ve iyi çalışmalar dilerim.Yardıma ihtiyacım olursa sizin orada bize yardıma hazır olduğunuzu bilmek güzel bir duygu...

     

    17 Aralık 2010 Cuma 19:17